Honda predstavila novi SUV: Američki HR-V je potpuno drugačiji od evropskog - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Honda predstavila novi SUV: Američki HR-V je potpuno drugačiji od evropskog

Japanski proizvođač objavio je fotografije nove generacije kompaktnog SUV-a za američko tržište.

Nova Honda HR-V namenjena evropskim kupcima odnedavno je dostupna i u Srbiji, a Amerikanci su upravo saznali kako će izgledati verzija koja će se prodavati u Sjedinjenim Državama. Druga generacija kompaktnog SUV-a u američke prodajne salone stiže ovog leta, sa bitno drugačijim dizajnom spoljašnjosti od prethodne, ali se ovaj automobil značajno razlikuje i od modela HR-V za Evropu.

U odnosu na evropsku verziju, američki HR-V ima manju, drugačiju i niže postavljenu masku hladnjaka, a promenjeni su i prednji branik i farovi.

Drugačija je silueta vozila, kao i zadnji deo automobila koji je dobio nešto veća stop svetla.

Zajedničko za obe verzije – evropsku i američku – je da je Honda pokušala da napravi otklon od prethodne generacije i da ponudi auto sportskijeg izgleda, koji će biti privlačniji mlađoj populaciji.

Američka Honda HR-V za 2023. deli mehaničku platformu sa najnovijom generacijom modela Civic. Međuosovinsko rastojanje i širina vozila veći su u odnosu na odlazeću generaciju.

Iz Honde nisu otkrili tehničke detalje, ali najavljuju da će HR-V dobiti motor koji ima bolji odziv na papučicu gasa i novo nezavisno zadnje vešanje, “dajući kompaktnom SUV-u karakteristike koje će doprineti da auto bude prefinjeniji i zabavniji u vožnji”.

Kandidate za pogonske agregate nove Honde HR-V treba tražiti među motorima koji pokreću Civic, a to su 2.0 atmosferac sa 160 KS (118 kW) i 187 Nm i 1.5 turbo-benzinac sa 182 KS (134 kW) i 240 Nm.

Danas objavljeno

Preživio udes u Ferrariju pri brzini od 300 km/h!

Zeljka

Zbog prebrze vožnje ostaju bez automobila: “Treba im uzeti njihovo oružje”

Zeljka

Uspješno prvo testiranje avionskog motora na vodonik

Vanja A

Ostavite komentar