19. Septembra 2021.

Honda/Acura NSX Type S rasprodata za samo 24 časa

Big Portal

Pored čitavog niza kozmetičkih i unapređenja na planu performansi, japanska kompanija je saopštila da će ukupno proizvesti samo 350 jedinica, s tim što je 300 predviđeno za američko tržište. Međutim, oni preko „velike bare“ koji su planirali da priušte ekskluzivni NSX a to nisu uradili, već su zakasnili.

2022 Acura NSX Type S: A Meaner, 600-HP Sendoff for Honda's Supercar

Budući da se radi o ograničenoj seriji, ovo ne bi trebalo da je iznenađujuće, ali reakcija kupaca je bila zaista rapidna. Izvor iz Honde kaže da je svih 300 primeraka za SAD rezervisano s datim kaparama za samo 24 časa, a lista čekanja se proširila na više od 100 ljudi. Cena formalno startuje od 169.500 dolara, dok primerci opremljeni „Lighweight“ paketom kreću od 182.500 dolara. Prvi VIN je naravno prodat za mnogo veću sumu.

Acura NSX Type-S Revealed | A 600hp Supercar

NSX Type S je mnogo više od automobila ograničene serije. On poseduje agresivniji „anfas“, kao i nove elemente od ugljeničnih vlakana poput zadnjeg difuzora i bočnih pragova.

2022 Acura NSX Bows Out With 600-horsepower Type S - The Car Guide

Snaga dolazi iz 3,5-litarskog V6 twin-turbo hibridizovanog sklopa, koji isporučuje 608 konja i 667 Nm. Novi turbopunjači su „pozajmljeni“ od NSX Evo trkača, a povećan kapacitet baterija omogućava prelazak duže distance u čisto električnom režimu vožnje. Menjač je devetostepeni s dvostrukom spojnicom, koji nudi 50 odsto brže promene prenosa nagore, kao i novi rapidni režim promena prenosa nadole.

Opširnije o ovom modelu možete pročitati OVDE.

Vrele Gume

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare