15. Decembra 2020.

Holivudski blokbasteri ni blizu najgledanijih

Big Portal

Filmovi su snimani, a njihove priče su pronalazile svoj put do publike putem tradicionalnih projekcija u kino-dvoranama ili na striming servisima.

Tim povodom internet sajt “Rotten Tomatoes”, koji se bavi filmskim kritikama, otkrio je veliku listu najboljih filmova koji su predstavljeni publici ove godine.

Kako se svijet masovno okrenuo striming servisima, novi filmovi su na ove popularne platforme dolazili skoro svake nedjelje, a ono što je posebno zanimljivo je činjenica da u prvih pet najboljih naslova nema velikih blokbastera u koje je Holivud polagao najviše nade, pa se tako filmovi kao što su “Mulan”, “Loši momci zauvijek” i “Džentlmen” nalaze na samom začelju liste najpopularnijih.

Na prvom mjestu liste najboljih filmova nalazi se ostvarenje “His House”, kojoj je sajt “Rotten Tomatoes” dao najvišu ocjenu. Kritika kaže da ovaj horor spektakl donosi dozu straha u svim koridorima filma i predstavlja odličan debi režisera Remija Viksa. Radnja prati mladi par koji je pobjegao iz Južnog Sudana i koji pokušava da pronađe sreću van zemlje zahvaćene ratnim sukobima.

Na drugom mjestu sa neznatno manje bodova nalazi se ostvarenje “Crip Camp: A Disability Revolution”. Kritika ovo ostvarenje opisuje kao veliku inspiraciju sedme umjetnosti i donosi nadu za budućnost i snagu zajednice. Radnja prati tinejdžere sa posebnim potrebama u ranim sedamdesetim godinama prošlog vijeka. Ova priča donosi sve izazove sa kojima se suočavaju ove mlade osobe u budućnosti obavijenom diskriminacijom i institucionalizacijom.

Na trećem mjestu najpopularnijih filmova je ostvarenje “Dick Johnson is dead”. Kritika kaže da ovaj film slavi život sa dozom gorko-slatkog humora, zahvalnosti i objašnjava svu jednostavnost smrtnosti ljudskog bića. Režiju za ovo ostvarenje potpisuje Kristen Džonson, a publika na ovom sajtu je film ocijenila najvišim ocjenama.

Na četvrtom mjestu nalazi se film “Driveways”, kojem je kritika dala maksimalnih 100 bodova, a publika veoma visokih 90 bodova. Film donosi studiju o različitim likovima odraslim u različitim sredinama koje sudbina čudnim putevima spaja. Ova drama iza koje stoji režiser Endru En prikazuje mladog dječaka koji je usamljen i nevjerovatno prijateljstvo koje će steći tokom posjete tetki.

Na petom mjestu nalazi se ostvarenje “Mucho Mucho Amor: The Legend of Walter Mercado”. Kritika je ovaj film opisala kao veliku posvetu obožavaocima meksičkog astrologa Valtera Merkada, a sam film bi sigurno privukao pažnju gledalaca koji nisu bili upoznati sa njegovim radom. Radnja filma prati nestanak Valtera Merkada na vrhuncu njegove slave. Ovaj dokumentarac gledaocima pokušava objasniti šta se zapravo s njim desilo.

Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare