Holivudska trka za rimejk filma "Another Round" - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Holivudska trka za rimejk filma “Another Round”

Nije dugo trebalo da Holivud “prisvoji” danski film “Another Round”, koji je nakon brojnih nagrada osvojio i ovogodišnjeg Oskara za najbolji strani film.

Nakon nominacije za Zlatni globus, nagradama na ovogodišnjoj EFI i Cesarima, ostvarenje reditelja Tomasa Vinterberga, sa glavnim glumcem Madsom Mikelsenom, sada će doživeti i američki rimejk, a glavnu ulogu odigraće Leonardo Dikaprio.

Prava na novu verziju kupila je, kako izveštava Variety, upravo njegova producentska kuća “Appian Way”, a u borbi za otkup Dikaprio je pobedio Džejka Džilenhola i njegovu kompaniju “Nine Stories”.

Vinterberg, inače poznat po tome da je s Larsom von Trierom autor manifesta Dogma 95 – pokreta koji, između ostalog, zagovara autorske filmove bez specijalnih efekata i tehnologije, ostaje uključen u rimejk i biće izvršni producent.

“Another Round” je, inače, u komentarima kritičara hvaljena drama-komedija o neobičnom eksperimentu četiri sredovečna profesora koji zbog privatne i profesionalne krize odlučuju da svaki dan piju ograničene količine alkohola kako bi bili srećniji i uspešniji.

Naime, reč je o konceptu norveškog psihijatra Fina Skarderuda, koji smatra da ljudi, ustvari, pate od hroničnog nedostatka alkohola u krvi. Po toj teoriji, svi mi bismo bili kreativniji, srećniji i uspešniji kad bismo stalno održavali nivo od 0,5 promila alkohola u krvi, a jedno od pravila je da se ne pije posle 20 časova uveče.

Naravno, u filmu glavni junaci tu dozu nakon početnog uspeha povećavaju, što dovodi do ozbiljnijeg zapleta.

Vinterberg je inače i sam u životu prošao tragediju, što je spomenuo u svom pobedničkom govoru na dodeli Oskara. Njegovu 19-godišnju ćerku pregazio je nepažljivi vozač, dok je koristio mobilni telefon, upravo u vreme kada je počelo snimanje filma “Another Round”.

“Hteli smo da napravimo film koji slavi život, a na kraju je ispao spomenik njoj. Ona je deo ovog čuda i mislim da negde odozgo upravlja svime”, rekao je Vinterberg.

Danas objavljeno

Najjednostavniji način čišćenja četkica za šminku

Vanja A

Botto je robot koji stvara umjetnička djela, a zaradio je i prvi milion

Vanja A

Beba slona pokušala se sprijateljiti sa psom, pogledajte kako je prošlo

Vanja A

Ostavite komentar