Holandski novinar „upao" na povjerljivu konferenciju ministara odbrane - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Holandski novinar „upao” na povjerljivu konferenciju ministara odbrane

Jedan holandski novinar uspio je da „upadne” na povjerljivu video-konferenciju ministara odbrane Evropske unije, pošto je holandska ministarka odbrane Ank Bejlfeld slučajno na „Tviter” postavila detalje za logovanje na konferenciju.

Vidno iznenađeni novinar Daniel Ferlan, koji prati oblast tehnologije, počeo je da maše kada je shvatio da je „upao” na video sastanak.

„Znate li da ste na poverljivoj konferenciji?”, upitao ga je visoki komesar EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

„Da, da, izvinite. Ja sam novinar iz Holandije. Žao mi je što sam vam prekinuo konferenciju. Odlazim odavde”, rekao je Ferlan dok su se ministri smejali.

Borelj ga je upitao da li zna da je to što je uradio kažnjivo zakonom i dodao da mu je „bolje da se izloguje pre nego što policija stigne”.

Direktor „Transaprensi Internešnel EU” Mihael van Hulten, objavio je na Tviteru snimak incidenta uz komentar: „Ono Ferlanovo hakovanje sastanka ministara odbrane EU? Evo kako je izgledalo. Vrhunska komedija”.

Sastanak je prekinut zbog upada novinara, dok je portparol Saveta za spoljne poslove rekao za RTL da je „takvo kršenje nezakonito i da će biti prijavljeno vlastima”.

Iz Službe za odnose s javnošću  holandskog ministarstva odbrane naveli su da „ova situacija pokazuje koliko pažljivi i oprezni treba da budete kada šaljete podatke o sastancima”.

Izvor: RTS

Danas objavljeno

Napoleonov mač na aukciji

Vanja A

Kultura ispijanja čaja u Kini datira još od prije 2.400 godina

Vanja A

ĐENKA JE STVARNO POSTOJAO! Evo po kome je stvoren lik

Zeljka

Ostavite komentar