Holandski Apelacioni sud presudio: Policijski čas ostaje - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Holandski Apelacioni sud presudio: Policijski čas ostaje

Apelacioni sud u Holandiji suspendovao je u srijedu presudu kojom se nalaže vladi da ukine policijski čas u Holandiji, jer njime krši slobodu kretanja i okupljanja.

Sud u Hagu presudio je da policijski čas treba ukinuti, na šta se vlada odmah žalila. Kasnije u toku dana, viši sud je suspendovao tu presudu, što znači da će se policijski čas nastaviti, javlja ?uronjuz.

U ranijoj presudi haški sud je naveo da je “policijski čas dalekosežno kršenje prava na slobodu kretanja i privatnosti i (indirektno) ograničava, između ostalog, pravo na slobodu okupljanja i demonstracija“.

Vlada je zatražila i dobila zabranu ili hitni nalog, kojim se tročlano žalbeno veće u Hagu složilo da suspenduje tu presudu i da policijski čas ostane na snazi do saslušanja u petak.

To je prvi policijski čas u zemlji od Drugog svjetskog rata i izazvao je masovne proteste. Stupio je na snagu 23. januara zbog zabrinutosti od širenja zaraznije britanske verzije virusa. Trebalo je da istekne 9. februara, ali je vlada prošle nedjelje objavila da je mjera produžena do 3. marta.

Danas objavljeno

Policijska akcija u Prijedoru, jedno lice uhapšeno

M.

Podgorica: Protest zbog najavljenog izglasavanja nepovjerenja Vladi

M.

Eskobar: Kosovska vlada mora da formira ZSO

M.

Ostavite komentar