19. Februara 2020.

Hodanje u službi skidanja kilograma

Big Portal

Za hodanje vam nije potrebna dodatna oprema, besplatno je i svima dostupno. Međutim kada je reč o uspešnim strategijama skidanja kilograma, hodanje je prilično potcenjeno.

“Hodanjem se skidaju kilogrami. Što više kilograma imate, to ćete ih brže gubiti”, pojašnjava trener Mišel Stanten.

Koliko ćete kilograma izgubiti hodanjem varira od osobe do osobe, ali Stanten kaže da se dešavalo da žene za osam nedelja izgube od 7 do 11 kilograma. Kod muškaraca te brojke mogu biti i veće.

Stanten ističe nekoliko stvari koje biste trebali da imate na umu ako vam je cilj da hodanjem gubite kilograme

Hodajte više nego ranije

Ne postoji čarobna formula koja otkriva koliko koraka, kilometara ili sati je potrebno da hodate da biste u određenom roku izgubili određen broj kilograma. Za početak, krećite se više nego što ste to do sada činili.

Ako na poslu čitav dan stojite, ili ako imate sedalački oblik posla, šetnja nakon večere će vam biti više nego potrebna, kaže Stanten i upozorava da ne zadajete sebi prevelike izazove.

“Često slušamo da je, zbog opšteg zdravlja, potrebno da napravite 10 hiljada koraka dnevno. Ako ih trenutno pravite 3.000, nemojte ciljati na 10 hiljada. U prvoj nedelji napravite 5.000, a u drugoj 7.000”, predlaže Stanten.

Svaki trud se isplati

Najbolji način da se oslobodite suvišnih kilograma hodanjem jeste da ubacite intervale žustrog hodanja u svoje šetnje. Istraživanja su pokazala da je to efikasno i da pomaže da održite nivo šećera u krvi u granicama normale.

Ako ste u mogućnosti, kombinujte navedeno sa treningom snage. Imajte na umu i da upravljanje stresom, spavanje i zdrava ishrana takođe doprinose skidanju suvišnih kilograma.

Sve se računa

Ne morate svaki dan da hodate sat vremena. Od većeg je značaja da vam to postane navika. Neka bude deo vaše rutine, nešto što ćete raditi bez razmišljanja, makar trajalo samo 10 do 15 minuta dnevno.

Idealno je imati dva do tri intervala hodanja u toku danu. Nekad možete prošetati do posla, izvesti psa u šetnju ili koristiti stepenice umesto lifta. Sve se to računa.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare