"Hoću novog Princa od Persije!" - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

“Hoću novog Princa od Persije!”

Prince of Persia jedan je od tragično zaboravljenih serijala u modernoj eri video igara, koji slavi čitave tri decenije postojanja.

Prince of Persia jedan je od tragično zaboravljenih serijala u modernoj eri video igara, koji slavi čitave tri decenije postojanja.

Povodom tog jubileja, javnosti se obratio kreator serijala Džordan Mekner. On je u obimnoj objavi na Facebooku govorio o samom nastanku prve igre, ali i budućnosti, koja nažalost i nije tako svetla.

Mekner je izjavio da bi najviše voleo da može da najavi novu Prince of Persia igru, povodom 30 godina postojanja franšize. To, nažalost, nije moguće, budući da se o tome ne pita samo on.

Ipak, Džordan ima ogromnu želju da napravi novu igru i da ubrza proces njenog kreiranja, kao i da to nije moguće.

Mekner će ove jeseni izdati knjigu u kojoj govori o nastanku i istoriji Prince of Persia serijala, a mi se iskreno nadamo da će Ubisoft osetiti taj njegov entuzijazam.

Serijal Prince of Persia je imao ogroman uticaj na današnje igre. Tomb Raider je izgrađen po uzoru na njega, a serijal drži čak šest rekorda u Ginisovoj knjizi zbog inovacija koje je igra donela gejming industiji.

Kroz tri decenije smo viđali dosta igara, kako glavnih, tako i spin-off naslova koji su nam samo budili nadu da nas očekuje nešto veće, 2010. smo dobili i film sa Džejkom Džilenholom u ulozi princa Dastana.

Danas objavljeno

Samsung Galaxy S23 Ultra puka kopija prethodnika

Vanja A

Najbolji ekran među telefonima ima novi iPhone

Vanja A

Dve indie igre besplatne na Epic, retro strategija na GOG

Vanja A

Ostavite komentar