Hoće li za ulazak u BiH biti potreban negativan test? - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Hoće li za ulazak u BiH biti potreban negativan test?

Savjet ministara Bosne i Hercegovine trebalo bi na sjednici koja je zakazana za sutra, 26. maja, razmatrati izmjenu odluke o ulasku stranaca u Bosnu i Hercegovinu koja je posljednji put donijeta u septembru prošle godine zbog koronavirusa.

Potvrdio je to danas ministar bezbjednostiBiH Selmko Cikotić odgovarajući na taj način poslanici Saveza za bolju budućnost (SBB) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Editi Đapo, koja je upozorila na to jer važeća odluka ne prepoznaje imunizizovane građane ili one koji su u posljednjih šest mjeseci preboljeli Covid-19.

Cikotić je naveo da je Ministarstvom na čijem je čelu, još početkom maja uputilo izmjene i dopune te odluke Generalnom sekretarijatu Savjeta ministara, zbog čega bi državni ministri trebali sutra i da je razmotre. Cikotić se, takođe, nada da će ona sutra biti usvojena.

Đapo je tokom postavljanja pitanja ministru na današnjoj sjednici Predstavničkog doma upozorila da građanima i dalje treba negativan PCR test te da odluka ne prepoznaje vakcinisane osobe ili osobe koja su preboljele Covid-19.

(BN/Fokus)

Danas objavljeno

Istorijska posjeta; Si Đinping u Saudijskoj Arabiji

Vanja A

Ubistvo u Ugrinovcima; muškarac izrešetan u automobilu

Vanja A

Petković: Kurtijeva policija u Velikoj Hoči Srbima plijeni vino

Vanja A

Ostavite komentar