15. Aprila 2021.

Hoće li ponoviti uspeh? Dž. K. Rouling napisala novu knjigu za decu

Big Portal

Nova knjiga za decu “Božićno prase” biće objavljena u oktobru ove godine i to na 20 jezika. Kako je pre dva dana objavljeno na zvaničnom sajtu spisateljice, ovo je priča o dečaku i njegovoj dragocenoj igrački, i o tome dokle je spreman da ide da bi je pronašao. Ova priča nema nikakvih dodirnih tačaka sa prethodnim radom Dž. K. Rouling.

Kao što je već poznato, prvu knjigu iz serijala o Hariju Poteru napisala je živeći od socijalne pomoći kao samohrana majka. Prva knjiga, objavljena 1997. godine, postigla je izvanredan uspeh, iako ju je nekoliko izdavača odbilo. Knjiga je osvojila mnoge nagrade, usledili su nastavci takođe izuzetno uspešni, zatim ekranizacije knjiga, a sve ostalo je istorija. Dž. K. Rouling danas je jedna od najbogatijih i najuspešnijih žena na svetu.

Foto:Profimedia

Posle serijala o Hariju Poteru, napisala je knjigu za odrasle “Upražnjeno mesto”, 2012. godine. Roman je doživeo uspeh u komercijalnom smislu – za prve tri nedelje u Britaniji je prodat u milion primeraka, ali su kritike bile podeljene.

Njen sledeći roman je bio “Zov kukavice”, kriminalistički roman, koji je 2013. godine objavila pod pseudonimom.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare