HNL kaznio Dinamo zbog skandiranja o "šugavim Srbima i vrbama" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

HNL kaznio Dinamo zbog skandiranja o “šugavim Srbima i vrbama”

Disciplinska komisija HNL kaznila je Dinamo zatvaranjem severne tribine na stadionu “Maksimir” zbog uvredljivog skandiranja huligana na meču sa Rijekom.

Na meti huligana bili su Riječani i Srbi, pa sudija nije imao druge opcije osim da posegne za kaznom. Da li je ona samo simbolična, drugo je pitanje.

Po toj odluci Dinamo bi u poslednjem kolu prvenstva Hrvatske dočekao Hajduk bez navijača na severnoj tribini, ali kako se saznaje, to se neće dogoditi, jer će se klub žaliti na odluku.

Kako se radi o ponovljenom prekršaju, GNK Dinamo je kažnjen odigravanjem prve sledeće prvenstvene ili kup utakmice bez prisustva gledalaca na severnoj tribini stadiona Maksimir i novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna“, objavljeno je na stranici Prve HNL.

Ukoliko žalba Dinama bude odbijena, onda bi se kazna automatski prenela na prvi meč u novoj sezoni.

“Bed Blue Boys” su tokom meča tri puta skandirali – “Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobiću pola tvoje Armade. Šugava Rijeko, puna si Srba, ne brini, Rijeko, ima još vrba“.

Takođe, kažnjen je i Hajduk i to sa 25.000 kuna zato što su navijači splitskog kluba bacili 15 baklji i tri topovska udara na utakmici protiv Slaven Belupa.

Danas objavljeno

“Ne žalim jer je nužno da daš sve od sebe kada igraš za svoju zemlju”

Zeljka

Premoreni Đoković ne može da stoji na nogama, Srbija predala meč za bronzu u dublu!

Zeljka

Odbojkašice Srbije doživjele prvi poraz u Tokiju

Zeljka

Ostavite komentar