Sastojci za testo:
– 175 g brašna
– 100 g margarina
– 1/4 šolje vode
– malo soli
Sastojci za nadev:
– 2 glavice crnog luka
– 75 g dimljene slanine
– 1/8 l mleka
– 2 jaja
– 50 g kačkavalja
– 1 veza mladog luka
– paprika
– kim
– so
Priprema:
Od brašna, vode, omekšalog putera i soli umesite rastresito testo i ostavite da odstoji na hladnom mestu sat vremena.
Zatim sitno iseckajte slaninu i crni luk, pa prvo stavite slaninu da se propži, a zatim joj dodajte crni luk.
Kad luk dobije boju isključite vatru i sipajte mleko, jaja, sitno iseckanu papriku, kim, so i kačkavalj isečen na kockice sve vreme mešajući.
Testo razvucite i modlicama ili čašom vadite hlepčiće. Izbodite ih viljuškom na više mesta.
Stavite nadev preko, pa pospite mladim lukom i pecite na 200°C nekih 20 minuta.
Prijatno!