19. Marta 2020.

Hljebčići sa slaninom i kačkavaljem

Big Portal

Sastojci za testo:

– 175 g brašna

– 100 g margarina

– 1/4 šolje vode

– malo soli

Sastojci za nadev:

– 2 glavice crnog luka

– 75 g dimljene slanine

– 1/8 l mleka

– 2 jaja

– 50 g kačkavalja

– 1 veza mladog luka

– paprika

– kim

– so  

Priprema:

Od brašna, vode, omekšalog putera i soli umesite rastresito testo i ostavite da odstoji na hladnom mestu sat vremena.

Zatim sitno iseckajte slaninu i crni luk, pa prvo stavite slaninu da se propži, a zatim joj dodajte crni luk.

Kad luk dobije boju isključite vatru i sipajte mleko, jaja, sitno iseckanu papriku, kim, so i kačkavalj isečen na kockice sve vreme mešajući.

Testo razvucite i modlicama ili čašom vadite hlepčiće. Izbodite ih viljuškom na više mesta.

Stavite nadev preko, pa pospite mladim lukom i pecite na 200°C nekih 20 minuta.

Prijatno!

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare