Sastojci:
– 1 manja vekna hleba
– 200 g rendane gaude
– 150 g feta sira
– 60 g maslaca
– 2 čena belog luka
– 1 paprika
– seckani peršun
Priprema:
Maslac ostaviti da omekša, pa ga izmešati sa izgnječenim belim lukom i peršunom. Umotati ga u foliju i satvite u frižider da se stegne.
Hleb zarezati po dužini nekoliko puta, ali ne do kraja, zatim zarezati i po širini da se dobiju kockice.
Pomešati rendani sir i izmrvljenu fetu sa sitno naseckanom paprikom.
Proreze hleba napuniti listićima rashlađenog maslaca i pripremljenim nadevom od sira.
Hleb staviti u pleh za pečenje, prekriti ga folijom i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.
Skinuti foliju i peći još 10 minuta.
Prijatno!
Izvor: N1