14. Novembra 2021.

Hljeb punjen sirom i bijelim lukom

Big Portal

Sastojci:

– 1 manja vekna hleba

– 200 g rendane gaude

– 150 g feta sira

– 60 g maslaca

– 2 čena belog luka

– 1 paprika

– seckani peršun

Priprema:

Maslac ostaviti da omekša, pa ga izmešati sa izgnječenim belim lukom i peršunom. Umotati ga u foliju i satvite u frižider da se stegne.

Hleb zarezati po dužini nekoliko puta, ali ne do kraja,  zatim zarezati i po širini da se dobiju kockice.

Pomešati rendani sir i izmrvljenu fetu sa sitno naseckanom paprikom.

Proreze hleba napuniti listićima rashlađenog maslaca i pripremljenim nadevom od sira.

Hleb staviti u pleh za pečenje, prekriti ga folijom i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.

Skinuti foliju i peći još 10 minuta.

Prijatno!

Izvor: N1

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare