Sastojci:
– 2 sveža kvasca (80 g)
– 750 ml mlake vode
– 2 kašičice šećera
– 1 kg pirinčanog brašna
– 1 kašičica soli
– 10 g kima, po želji
Priprema:
Kvasac izmrvite, prelijte mlakom vodom, dodajte šećer i ostavite na toplom mestu oko 15 minuta.
Umešajte polovinu brašna, promešajte, pokrijte i ostavite da narasta jedan sat.
Zatim umešajte preostalu količinu brašna, so, kim po želji i mesite testo dok ne postane lepljivo.
Testo prekrite stavite na toplo mesto i pustite da narasta još jedan sat.
Nakon toga, vlažnim rukama oblikujte po želji, stavite na nauljeni pleh i ostavite na toplom mestu da još malo narasta.
Pecite u rerni zagejanoj na 180 stepeni oko 90 minuta.
Pečeni hleb poprskajte vodom i pokrijte kuhinjskom krpom.
Prijatno!