19. Oktobra 2022.

Hljeb od pirinčanog brašna i kima

Big Portal

Sastojci:

– 2 sveža kvasca (80 g)

– 750 ml mlake vode

– 2 kašičice šećera

– 1 kg pirinčanog brašna

– 1 kašičica soli

– 10 g kima, po želji

Priprema:

Kvasac izmrvite, prelijte mlakom vodom, dodajte šećer i ostavite na toplom mestu oko 15 minuta.

Umešajte polovinu brašna, promešajte, pokrijte i ostavite da narasta jedan sat.

Zatim umešajte preostalu količinu brašna, so, kim po želji i mesite testo dok ne postane lepljivo.

Testo prekrite stavite na toplo mesto i pustite da narasta još jedan sat.

Nakon toga, vlažnim rukama oblikujte po želji, stavite na nauljeni pleh i ostavite na toplom mestu da još malo narasta.

Pecite u rerni zagejanoj na 180 stepeni oko 90 minuta.

Pečeni hleb poprskajte vodom i pokrijte kuhinjskom krpom.

Prijatno!

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare