Hladnom plastikom obilježen prelaz na kružnom toku u Obilićevu - BIGportal.ba
Banja Luka

Hladnom plastikom obilježen prelaz na kružnom toku u Obilićevu

Zbog bezbjednosti pješaka i duže trajnosti, nova kružna raskrsnica u Krfskoj ulici, na ukrštanju sa Istočnim tranzitom, obilježena je ovih dana tzv. hladnom plastikom, novom tehnikom obilježavanja horizontalne signalizacije, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

-S obzirom na to da se obilježavanje pješačkih prelaza na ovaj način, po svemu sudeći, pokazalo kao dobro rješenje, iskoristili smo pogodne vremenske prilike i obilježili horizontalnu signalizaciju na kružnom toku u Krfskoj ulici ovom masom – kažu u ovom Odjeljenju.

Sredinom ove godine, horizontalna signalizacija je obilježena hladnom plastikom u Aleji Svetog Save, na dijelu od Narodnog pozorišta RS do Gundulićeve ulice kao i biciklistička traka na saobraćajnici u Ulici Gavre Vučkovića, na dijelu od Bulevara Stepe Stepanovića do mosta „Venecija“.
Nakon analize uočenih efekata, i dogodine će na ovakav način biti obilježavani i drugi pješački prelazi na kojima je povećana ugroženost pješaka, na prvom mjestu na raskrsnicama gdje se izgrađeni kružni tokovi.

U odnosu na konvencionalna rješenja, upotreba hladne plastike pokazala se boljim rješenjem, pošto je vijek trajanja na kolovozu povećan na pet do šest godina. Pored toga, ova vrsta signalizacije uočljiva je tokom cijelog dana i noći, pri svim uslovima osvjetljenja, kao i u svim vremenskim uslovima, pa se očekuje da će, takođe, doprinijeti povećanju bezbjednosti saobraćaja.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 22.10.2021. godine

Vanja A

Grad uputio inicijativu resornom ministarstvu: Zatražili kontrolu građevinske dozvole garaže UKC Srpske

M.

Putem “Građanske patrole” građani najviše prijavljivali kvarove na javnoj rasvjeti

M.

Ostavite komentar