Hladno vrijeme i korona “traže svoje”: Sa ulica Banjaluke sklonjeno 29 beskućnika - BIGportal.ba
Banja Luka

Hladno vrijeme i korona “traže svoje”: Sa ulica Banjaluke sklonjeno 29 beskućnika

U Prihvatnoj stanici za odrasla i stara lica u sklopu Gerontološkog centra, tokom ove godine smještaj je našlo 29 osoba zatečenih u skitnji.

Kazali su ovo za “Glas Srpske” iz Centra za socijalni rad i dodali da je tokom prošle godine u stanicu smješteno 25 lica koji su postali beskućnici.

“Situacija izazvana virusom korona značajno je povećala broj zahtjeva u centru kao i pogoršanja zdravstvenog stanja kada se radi o odraslim i starim licima”, naveli su iz Centra.
Dodali su da stanica vrši prihvat i kratkotrajni smještaj lica kojima je hitno potreban dom, ishrana, primjena zdravstveno-higijenskih mjera, utvrđivanje njihovog identiteta i prebivališta, sačinjavanja nalaza o njihovom ponašanju, s ciljem da se organizuje bezbjedan povratak lica u porodicu ili u neki drugi vid zbrinjavanja.

“Prihvatna stanica ima osam ležaja, a svim korisnicima obezbijedimo smještaj, hranu, zdravstvenu njegu i zaštitu, usluge socijalnog radnika i kulturno-zabavnog života”, rekli su iz Centra. Osobe zatečene u skitnji mogu da borave pet dana u ovoj ustanovi, a samo u izuzetnim slučajevima 30 dana.

BL portal

Danas objavljeno

Grad uputio inicijativu resornom ministarstvu: Zatražili kontrolu građevinske dozvole garaže UKC Srpske

M.

Putem “Građanske patrole” građani najviše prijavljivali kvarove na javnoj rasvjeti

M.

Počinju “Banjalučki horski susreti”

M.

Ostavite komentar