Hladan tuš iz Brisela za Srbiju - BIGportal.ba
Region Vijesti

Hladan tuš iz Brisela za Srbiju

Srbija bi do kraja juna i završetka rumunskog predsedavanja EU možda mogla da otvori samo jedno pregovaračko poglavlje, pišu “Večenje novosti”.IZVOR: TANJUG PONEDELJAK, 3.06.2019. | 07:05 Podeli Kako piše taj list, pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore u Briselu, to bi trebalo da bude poglavlje 9, koje se odnosi na finansijske usluge, ali,…

Srbija bi do kraja juna i završetka rumunskog predsedavanja EU možda mogla da otvori samo jedno pregovaračko poglavlje, pišu “Večenje novosti”.IZVOR: TANJUG PONEDELJAK, 3.06.2019. | 07:05 Podeli

Kako piše taj list, pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore u Briselu, to bi trebalo da bude poglavlje 9, koje se odnosi na finansijske usluge, ali, kako navodi beogradski dnevnik, ni oko njega nije postignuta konačna saglasnost medju državama članicama.

List navodi da, takođe, postoji opcija da Beograd narednih nedelja ne otvori nijedno poglavlje, odnosno da se u junu uopšte i ne zakaže međuvladina konferencija Srbije i EU.

List dodaje i da se ovakav “hladan tuš” za evropske integracije Srbije već duže vremena nezvanično nagoveštava iz Brisela, kako zbog unutrašnjih problema unutar same EU, tako i zbog pokušaja da se izvrši dodatni pritisak na Beograd u procesu rešavanja kosovskog pitanja.

Usporen ritam evropskih integracija Srbije posebno diktiraju pojedine države članice, poput Hrvatske, ali i podozrenje pokazuju i baltičkih zemalja kojima smetaju bliski odnosi Beograda i Moskve, dodaju “Novosti”.

Danas objavljeno

“Ako neko misli da će Srbiju natjerati da prizna Kosovo, to se neće dogoditi”

M.

Kapitol pod opsadom; “Ne možemo da kažemo zašto”

M.

Grčka: Novi zemljotres u regionu Larisa

M.

Ostavite komentar