15. Augusta 2021.

Hladan tuš i rjeđe obolijevanje od prehlade?

Big Portal

Jeste li spremni za novu zdravu jutarnju rutinu? Tuširate li se redovno hladnom vodom ili ste među onima koji se uopšte ne tuširaju ako nema tople vode?

Hladan tuš i kupka imaju dugu tradiciju u mnogim kulturama i to s dobrim razlogom. Iako je tuširanje i kupanje u toploj vodi mnogo prijatnije, hladna voda pruža brojne prednosti za zdravlje.

Nemački naučnici otkrili su da ljudi koji se svakodnevno tuširaju po dva minuta hladnom vodom, ređe obolevaju od prehlade od onih koji se tuširaju toplom vodom. To je posljedica snažnijeg imuniteta koji imaju ljubitelji tuširanja hladnom vodom.

Pospješuje krvotok

Naizmenično tuširanje toplom i hladnom vodom odličan je način za poboljšavanje krvotoka, što je povoljno za celokupni kardiovaskularni sistem. Vene se stežu kad su izložene hladnoj vodi, što privremeno podiže pritisak i ubrzava protok krvi.

Ulepšava kožu i kosu

Dok vruća voda isušuje kožu i kosu, hladna doprinosi tome da izgledaju sjajnije i zdravije. Hladna voda takođe doprinosi detoksikaciji, tako što podstiče izlučivanje toksina i otpadnih materija iz tela.

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare