19. Februara 2020.

Hitna naredba u Vojsci Crne Gore: “Sve znamo, ko ode na litije…”

Big Portal

Osim toga, pripadnici Vojske Crne Gore trebalo bi da utiču i na članove svojih porodica i da ih odvrate od prisustva na protestima protiv Zakona o slobodi veroispovesti.

Ovo je, kako “Novosti” saznaju, samo deo naređenja koje je na sastanku svog kolegijuma, 6. februara, izdao brigadni general Dragutin Dakić, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore.

Glavna tema sastanka bile su upravo litije kojima narod iskazuje svoj otpor prema spornom zakonu. Dakić je, kako se navodi u tekstu “Novosti”, obavestio svoje saradnike da je od obaveštajnih službi Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore dobio informacije da pojedini vojnici i oficiri prisustvuju protestima, te da obaveštajci intenzivno rade na prikupljanju podataka o tome koji pripadnici VCG učestvuju u narodnom buntu.

Iako su to navodno verski protesti, usmereni su protiv ustavnog poretka i suverenosti Crne Gore, te ih tih razloga pripadnicima Vojske nije mesto na njima – izričit je bio general Dakić.

On je naredio i da komandanti i rukovodioci održe sastanke sa potčinjenima u svojim jedinicama, te da im skrenu pažnju da “mesto i uloga pripadnika Vojske nije da ruše ustavni poredak, već da brane interese suverene Crne Gore”.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare