Hitler, Gogolj ili samo patike? Rusi izbombardovali Tviter teorijama zavjere o novom modelu obuće - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Hitler, Gogolj ili samo patike? Rusi izbombardovali Tviter teorijama zavjere o novom modelu obuće

Sportska obuća koju je izbacila popularna marka Puma rasplamsala je ruske društvene mreže, a internet istraživači izneli su teorije da su patike oda Hitleru – ili možda čak i svetski poznatom piscu Nikolaju Gogolju.

Patike “Storm adrenaline” (Adrenalinska oluja) verovatno su izazvale sumnju zbog svog imena, s tim što potrošači koji se razumeju u istoriju to povezuju sa zloglasnim olujnim trupama Adolfa Hitlera. Poređenje se čini nakaradnim, ali teorija zavere brzo se uhvatila za dva dokaza: osnivač Pume Rudolf Daesler bio je član nacističke partije i navodno je bio vatreni nacionalsocijalista. Onda je tu i sama patika. Kada se posmatra odozgo, nožni prst i jezik modela cipela blago podsećaju na Hitlerovu frizuru i brkove.

Za mnoge je ovo bilo dovoljno da krenu sa groznim tvitovima.

Jedan uznemireni posmatrač koji tvrdi da je član Gradske Dume u Moskvi, izbacio je Pumin “prikriveni portret” ozloglašenog nacističkog vođe.

Drugi nezadovoljni poznavalac obuće rekao je da je na patikama “lice poznate ličnosti iz 20. veka, a nije Čarli Čaplin.”

Optužbe su donekle ublažila alternativna tumačenja dizajna cipela. Književniji orjentisaniji Rusi predložili su da crni nožni prst i jezik zapravo predstavljaju portret poznatog autora Nikolaja Gogolja.

Ali zašto stati sa Gogoljem? Drugi su tvrdili da se patikama zapravo odaje počast američkom pesniku Edgaru Alanu Pou.

Čini se da nemir na društvenim mrežama nije ukloni patike s polica u Rusiji – verovatno zato što “Storm Adrenaline” dolazi u raznim drugim bojama i dezenima, od kojih nijedan ne podseća na bilo šta.

Danas objavljeno

Sprema se nova serija o Hariju Poteru

D

Ekspert za govor tijela: Pomoću sedam znakova saznajte da li vas partner laže

D

ZVIJEZDA DEVEDESETIH PRONAĐENA MRTVA: Tijelo pjevačice ležalo pored kuće, policajci otkrili šta bi mogao biti uzrok tragedije

D

Ostavite komentar