"Hitler bi danas vjerovatno imao svoje antisemitske reklame na Facebooku" - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

“Hitler bi danas vjerovatno imao svoje antisemitske reklame na Facebooku”

Adolf Hitler bi verovatno mogao da objavljuje svoje antisemitske reklame na Facebooku da je ta društvena mreža postojala 1930-ih godina, izjavio je komičar Saša Baron Koen kritikujući Facebook.

“Facebook će objaviti sve ‘političke’ reklame koje hoćete, čak i ako sadrže laži”, rekao je Koen u Njujorku na konferenciji Udruženja za borbu protiv antisemitizma (Anti-Defamation League – ADL).

“Polazeći od takve, uvrnute logike, da je Facebook postojao 1930-ih godina, pustio bi Hitlera da postavlja reklame od 30 sekundi o ‘rešavanju jevrejskog pitanja'”, rekao je britanski glumac jevrejskog porekla, poznat po oštrom jeziku.

Koen je pozvao Facebook da proverava sadržaj reklama pre objavljivanja, a “ako su to reklame sa pogrešnim informacijama, vratite novac i to ne objavljujte”.

Facebook je u septembru naveo da neće više filtrirati političke reklame, smatrajući da je za korisnike interesantno da to vide, ali je istovremeno pooštrio pravila transparentnosti tako da oglašivači moraju jasno da se identifikuju.

Saša Baron Koen je poznat po komičnom filmu “Borat” u kojem glumi novinara iz Kazahstana. Taj film mu je 2006. godine doneo “Zlatni globus” Udruženja stranih dopisnika u Holivudu.

BETA

Danas objavljeno

AUO sprema 27-inčni 300Hz QHD i 32-inčni 8K4K monitor

Vanja A

Moto G60 i G40 Fusion zvanično predstavljeni sa Snapdragon 732G čipom i 120Hz ekranom

Vanja A

Galaxy Z Fold3 sertifikovan sa 4275mAh baterijom, imaće IP otpornost na vodu i prašinu

Vanja A

Ostavite komentar