19. Februara 2022.

Hitan sastanak u hrvatskoj vladi – ministri na udaru policije

Big Portal

To su ministar rada Josip Aladrovic, potpredsednik vlade Boris Miloševic i bivši ministar Tomislav Tolušić, prenosi Hina.

Jutarnji list navodi da su na udaru policije i Uskoka čak cetvorica ministara, od kojih trojica sadašnjih, jedan državni sekretar i direktorka uprave u jednom ministarstvu, zbog sumnji da su tražili zapošljavanje preko veze i zbog dodele državne pomoći. Takođe, prema saznanjima Jutarnjeg lista, na listi osumnjičenih je navodno i bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Policija i Državno tužilaštvo još se nisu oglasili o ovom slučaju.

Portal Telegram ranije je objavio da se Horvat povezuje sa zloupotrebom položaja i ovlašćenja.

Izvori Telegrama su rekli da istražitelji proveravaju Horvatovu ulogu u zloupotrebama za koje je osumnjicena njegova nekadašnja pomoćnica Ana Mandac.

Nju Uskok sumnjiči da je, na molbu Josipe Rimac, sređivala preduzetnicima pomoć od Ministarstva privrede u vreme dok ga je vodio Horvat, navodi portal.

Kako je preneo Indeks, vavodno se u vladi održava hitan sastanak na kojem je i Aladrović.

Osim Horvata, na meti policije našla su se još dva ministra i jedan bivši ministar.

Iako niko iz zvaničnih institucija koje sprovode istragu o akciji nije želeo ništa da kaže, kako nezvanično saznajemo, policija i Uskok sumnjiče, uz ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i državnu imovinu Darka Horvata, i ministra penzija, porodice i socijalne politike Josipa Aladrovića i potpredsednika Vlade, ministra bez portfelja Borisa Miloševića.

Na spisku osumnjičenih su navodno i bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, kao i državni sekretar iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Evropske unije i direktor Direkcije u jednom ministarstvu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare