Hitan sastanak: Granice Grčke ostaju zatvorene?! - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Hitan sastanak: Granice Grčke ostaju zatvorene?!

Grčka će povećati broj testiranja na virus korona i uvesti dodatna ograničenja na mjestima koja se pojavljuju kao nova žarišta, odlučila je Vlada te zemlje.

Premijer Kirijakos Micotakis i ostali zvaničnici imali su hitan sastanak zbog velikog porasta broja zaraženih virusom korona. Od 97 novozaraženih u protekla četiri dana, trećina su putnici iz inostranstva.

Ovo je izazvalo posebnu zabrinutost u Grčkoj, s obzirom na to da su planirali da od 15. juna otvore granice za strane turiste, a predviđeno je da oni neće morati u karantin, kao i da se testovi neće svima raditi, već će se sprovoditi slučajno testiranje, prenosi portal Keep Talking Greece.

Kako je portparol Vlade Stelios Pecas rekao nakon sastanka, zaraženi putnici iz inostranstva su grčki državljani, prenosi B92.

Nije bilo riječi o tome da li će se možda ponovo razmatrati odluka, odnosno da li će možda biti odloženo otvaranje granica predviđeno za 15. jun.

Na današnjem sastanku zvaničnici su se saglasili da bi trebalo sprovoditi više testiranja u žarištima širom zemlje, a da bi ta područja mogla da budu i potpuno blokirana, ukoliko se pokaže potreba za tim.

(B92)

Danas objavljeno

Pojačane mjere povodom dolaska delegacije Srbije u Banjaluku

M.

Indonezija izgubila podmornicu kod Balija, traži pomoć Singapura i Australije

M.

Ništa od sastanka u Briselu: Vučić stiže 26. aprila, Kurti dva dana kasnije

M.

Ostavite komentar