Hita Ledžera su ubile ambicija i droga: "Nisam mogao da prestanem da razmišljam" - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Hita Ledžera su ubile ambicija i droga: “Nisam mogao da prestanem da razmišljam”

Hit Ledžer, koga je pomoćnica, 4. aprila 2008. godine, pronašla onesvešćenog u krevetu, u njegovom stanu u Njujorku, danas bi imao 43 godine. Nažalost, glumac je umro od predoziranja drogom, prema obdukciji obavljenoj nakon njegove smrti.

Kako piše “Daily Star”, još uvek nije poznato kako je 28-godišnji Hit došao do raznih supstanci koje su ga na kraju ubile. Procenjeno je da je Ledžerovo bogatstvo u trenutku njegove smrti iznosilo više od 16 miliona dolara.

Hitov otac Kim Ledžer rekao je da je saznao za sinovljevu smrt putem medijskog izveštaja – i razumljivo je bio slomljenog srca. Govoreći u jednom podkastu, rekao je: “Nekako smo se osećali kao da smo poslednji saznali. Doslovno smo uključili televiziju i prvo što sam video bilo je kako izvlače nosila. To je slika koja će uvek ostati sa mnom. Nisam mogao da verujem”, rekao je Hitov otac.

Takođe ga je povredila količina “insinuacija” i “svih vrsta ludih priča” u medijima u vreme sinovljeve smrti. Ledžerov testament je overen na australijskom Vrhovnom sudu u Pertu i prvobitno je sve ostavio roditeljima i trima sestrama: Kejt, Ešli i Oliviji. Međutim, Hit je testament potpisao dve godine pre nego što mu se rodila ćerka Matilda, pa je porodica naknadno odlučila sve da pokloni, tada, dvogodišnjoj devojčici Matildi.

Na početku nije bilo tako jednostavno, jer su se tada pojavili izveštaji da će Ledžerova bivša verenica Mišel Vilijams podneti zahtev u ime ćerke, ali umesto toga sve je rešeno bez pravne bitke. Hitov otac Kim je tada potvrdio: “Nema tužbe. Naša porodica je sve poklonila Matildi, ona je naš apsolutni prioritet, a Mišel je sastavni deo naše porodice.”

“Mišel je bila briljantna. Održavala je Hita vrlo živim u očima svoje ćerke. Uvek je puna pitanja, uvek želi da zna ovo ili ono o svom tati”, rekao je Kim koji je bio zadužen za upravljanje Hitovom imovinom, dok njegova braća Majk i Hajdn nisu bili u potpunosti zadovoljni načinom na koji je rešavao stvari. Hitov ujak Hajdn rekao je novinarima nakon njegove smrti da je zabrinut za Matildu i kako će se sredstva raspodeliti – budući da je Kim imao lošu evidenciju o upravljanju imanjima.

Hit Ledžer je navodno godinama konzumirao drogu, ali stvari su eskalirale tokom rada na previše filmova – uključujući njegovu poslednju ulogu Mračnog viteza – uz vrlo malo sna i počeo je da se oslanja na razne kombinacije recepata kako bi isključio svoj um.

“Nisam mogao da prestanem da razmišljam. Moje telo je bilo iscrpljeno, a moj um je još uvek bio u pokretu”, rekao je on za Njujork tajms u intervjuu u novembru – samo dva meseca pre nego što je umro u 28. godini, kada se navodno slučajno predozirao.

Utvrđeno je da je uzeo smrtonosnu kombinaciju šest lekova: dve vrste narkotika, dve vrste lekova protiv anksioznosti i dve vrste lekova za spavanje.

Danas objavljeno

Preminula slavna oskarovka i pjevačica čuvenog hita iz filma „Flešdens“

Zeljka

Novi dom za Pedington plišane mede donijete kraljici Elizabeti

Zeljka

Zašto svinje u soliteru nekoga raduju – a druge ozbiljno zabrinjavaju

Zeljka

Ostavite komentar