28. Juna 2022.

Hisense predstavio nove OLED televizore

Big Portal

 Međutim, Hisense je itekako sposoban da dizajnira i televizore visoke klase, a jedan takav je upravo i novi A9H, perjanica ove kompanije za 2022. godinu. Šta ovaj televizor donosi na tržište prenosi portal WhatHiFi.

Hisense A9H

Kompanija Hisense predstavila je svoj najmoćniji televizor za tekuću godinu, A9H u verziji od 65 inča (65A9HTUK) po ceni od 2.299 funti, što iznosi nešto preko 2.650 evra. U pitanju je televizor sa OLED panelom koji donosi podršku za Dolby Vision IQ i HDR10+.

U pitanju je desetobitni panel koji postiže 1.000 nita maksimalnog osvetljenja, što bi trebalo da omogući stvarno kvalitetan prikaz HDR sadržaja. Tu je i podrška za VRR (Variable Refresh Rate) do 120 Hz uz dva HDMI 2.1 konektora, što je dobra vest za sve one koji bi ovaj televizor koristili uz neku od trenutno aktuelnih gejming konzola.

Za kraj tu je i veoma zanimljiva funkcionalnost imena “Sonic Screen” po uzoru na sličnu tehnologiju kompanije Sony (Acoustic Surface). Naime, ova tehnologija donosi zvuk koji se prostire maltene kroz sam panel posredstvom vibracija, tako donoseći iskustvo slično onome koje biste iskusili uz upotrebu soundbar zvučnika.

Što se tiče samih zvučnika, tu je pet zvučnika zaduženih za srednje tonove snage 10 W, dva visokotonca od 5 W, kao i jedan subwooofer od 20 W. U teoriji, ovo bi trebalo da pruži zaokruženu zvučnu sliku.

Sve ovo će pokretati VIDAA 6.0, ali samo ako vaš televizor ne kupujete u Sjedinjenim Američkim Državama. U SAD-u Hisense prelazi na Google TV. Za sada nema informacija o tome hoće li Hisense u nekom trenutku u potpunosti preći na Google TV i u Evropi.

Hisense A85H

Što se tiče nešto slabijeg modela, Hisense A85H donosi veoma slične karakteristike kao i A9H. Međutim, osvetljenje ekrana je niže i deklarisano na 800 nita, dok je sistem zvučnika takođe slabiji i bez podrške za “Sonic Screen”. Sve to dolazi po ceni od 1.999 funti za dijagonalu od 65 inča, što iznosi oko 2.300 evra. Za sada nije poznato kada će se ovi modeli pojaviti u prodaji kod nas.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare