Hisense: Inovativnost Laser tehnologije u televizorima - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Hisense: Inovativnost Laser tehnologije u televizorima

Pored već prepoznatljivih Smart ULED televizora nove generacije, kompanija Hisense iz Kine može da se pohvali još jednom vrhunskom serijom dostupnom na srpskom tržištu. U pitanju je Laser serija televizora – naprednih, preciznih i inovativnih uređaja namenjenih korišćenju kako za gledanje sadržaja, tako i za mnogobrojne druge funkcije.

Kao istaknuti svetski lider u oblasti Smart televizora, Hisense se uvek vodio istim principom – naučne i tehnološke inovacije učiniti pristupačnim i time poboljšati kvalitet života ljudi širom sveta. Sa tradicijom dužom od pola veka, ostvarili su ugled među potrošačima kako u svetu, tako i u Srbiji.

Danas Hisense Smart televizori borave u mnogobrojnim domovima i pružaju savršen sklad praktičnosti, zabave, minimalizma i najsavremenije tehnologije.Laser – Televizor koji može sve


Ovaj neverovatno napredan uređaj poseduje konzolu ultra kratkog dometa koja projektuje živopisnu sliku na samo 28,7cm od zida u 4k rezoluciji i na ekranu dijagonale fantastičnih 100 inča. Laser tehnologija distribuira svetlost i boje ravnomerno preko ekrana koji odbija ambijentalno svetlo kako bi se prikazale realne, detaljne slike pod bilo kojom vrstom osvetljenja. 4k Ultra HD pruža preko 8 miliona piksela, pri čemu su slike oštrije, svetlije, u živopisnim bojama i prikazane baš onako kako ih doživljavate u stvarnosti.

X-FUSION™ tehnologija koristi precizan izvor svetlosti koji omogućava oštriju sliku, još prirodnije boje i više od 25.000 sati zabave, a High Dynamic Range (HDR) otvara čitav novi spektar boja i kontrasta koji doprinose živahnijoj slici i jasnijim detaljima. Takođe, kod Lasera se slika odražava direktno u oči, pa nećete osetiti napor pri dugom gledanju.

Dalje, sa DOLBY ATMOS® tehnologijom zvuk teče svuda oko vas, a različitim režimima možete da ga prilagodite sadržaju koji gledate.

Smart VIDAA U4.0 AI interfejs omogućava jednostavno ulogovanje na veliki broj popularnih aplikacija.

Između ostalog, Laser TV poseduje i TUV sertifikat za nizak nivo plavog svetla, četiri HDMI porta, Pure Color tehnologiju, ima duži životni vek i koristi manje energije za rad.

Mogu li projektor ili LED TV da pariraju Laser Tv-u?

U pitanju su, zapravo potpuno različiti uređaji, iako se na prvi pogled čine sličnim. Za razliku od projektora, Laser televizor može da prima, obrađuje i prikazuje signal emitovanja i proizvodi zvuk, a slike projektuje u najnaprednijoj 4k rezoluciji.

Takođe, ekran Laser televizora je postavljen na zid, a konzola za ultra kratki domet je na 30cm od zida, ne zauzimajući tako dodatni prostor.

U poređenju sa LED televizorom, Laser je znatno napredniji. LED televizor u veličini Lasera bi pre svega držao znatno veću cenu na tržištu, poseduje ekran koji izaziva zamor očiju i veličinu koja zauzima veći prostor. Takođe, preporučen razmak tokom gledanja u ekran je devet metara kod LED televizora od 100 inča, a samo četiri kod Lasera.

Laser televizor dostupan je u Srbiji sa svim gorepomenutim karakteristikama i pruža vrhunski osećaj kućnog bioskopa.

Izvor: Hisense

Danas objavljeno

Održano takmičenje u hakovanju – Windows 10 najviše puta hakovan

Vanja A

Intel Core i9-12900K overklokovan do 5.2GHz na svim jezgrima za performanse

Vanja A

Corsair donosi Elite LCD seriju AIO kulera

Vanja A

Ostavite komentar