Hiljadu razloga ima za proteste - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Hiljadu razloga ima za proteste

Ima hiljadu razloga za proteste i u drugim gradovima, ali isuviše je straha i represije. Što je manja sredina, to je veći pritisak – rekao je Vukanović na konferenciji za novinare u Banjaluci. Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) Draško Stanivuković, Nebojša Vukanović i Jelena Trivić nisu isključili…

  • Ima hiljadu razloga za proteste i u drugim gradovima, ali isuviše je straha i represije. Što je manja sredina, to je veći pritisak – rekao je Vukanović na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) Draško Stanivuković, Nebojša Vukanović i Jelena Trivić nisu isključili mogućnost protesta i u drugim gradovima RS-, nakon što, kako su istakli, “oslobode” Banjaluku.

U tom gradu će u četvrtak ponovo održati mirno okupljanje građana u 19.30 sati, u Parku “Mladen Stojanović”, jer im to nije dozvoljeno na glavnom banjalučkom trgu, na kojem i dalje insistiraju.

  • Ima hiljadu razloga za proteste i u drugim gradovima, ali isuviše je straha i represije. Što je manja sredina, to je veći pritisak – rekao je Vukanović na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Logično je, dodaje i Stanivuković, da se oslobode straha građani u najvećem gradu.

  • Imamo želju da oslobodimo svaku ulicu i grad, ali mislim da je logično da se prvo oslobodi strah u Banjoj Luci te da se zatim to ciklično širii u RS i FBiH – rekao je Stanivuković.

Jelena Trivić je pozvala građane da dođu na mirni skup 4. jula, kao i da javni servis RS proprati njihove aktivnosti.

Najavili su da će, osim ranije istaknutih zahtjeva, imati i nove, među kojima su i ekološki problemi u Banjaluci te će insistirati na njihovom provođenju.

Traže da im dozvoli okupljanje građanima na Trgu Krajine, a dijelom je, kažu, ispunjen zahtjev da prestane policijska represija prema građanima koji se okupljaju kod pravoslavnog hrama u Banjaluci.

Zahtjevaju i da gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić prestane da šuti o, kako su naveli, narušavanju slobode i ljudskih prava građana.

(Fena)

Danas objavljeno

Protest zbog ubistva djevojčice: “Svi samo obrađuju papire, a mog deteta nema”

M.

Svijetu prijeti nuklearno uništenje? “Putin se ne šali”

M.

Američki general priznao: Za relativno malu sumu smo dobili da se Ukrajinci umjesto nas bore i ginu u ratu protiv Rusije!

M.

1 Komentar

seljak 3 Jula, 2019 at 10:01 am

1001 razlog ima da se protestvuje u Sarajevu, pa cutite

Odgovori

Ostavite komentar