Hiljade Trampovih pristalica u Vašingtonu, ima povrijeđenih - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Hiljade Trampovih pristalica u Vašingtonu, ima povrijeđenih

Hiljade pristalica predsjednika Donalda Trampa okupilo se u Vašingtonu kako bi izrazili podršku njegovim pokušajima da promijeni ishod predsjedničkih izbora koje je izgubio od demokratskog kandidata Džo Bajdena.

Tokom demonstracija su sporadično izbijali sukobi između Trampovih priostalica i oponenata, a u izveštaju AP se navodi da su četiri osobe zbrinute u bolnici sa ubodnim ranama, dok je, prema podacima iz vašingtonske gradske policije, 23 privedeno.

Tramp je na svom Tviter nalogu izrazio iznenađenje povodom okupljanja svojih pristalica u Vašingtonu i najavio da će se vidjeti sa njima.

Glas Amerike je ranije javio da je Tramp napustio Bijelu kuću oko podneva po lokalnom vremenu na putu za američku Vojnu akademiju, a dok je helikopter nadletao masu okupljenu na nacionalnom molu, čulo se skandiranje predsjedniku.

Protestni skupovi se održavaju u više američkih gradova uoči predstojećeg sastanka članova Elektorskog koledža na kojem će Džo Bajden i formalno biti izabran za 46. predsjednika SAD.

Danas objavljeno

Blokade i protesti širom Srbije

M.

Moskva odbacila izvještaje o mogućem napadu na Ukrajinu

M.

Posljednji apel Merkelove: “Vakcinišite se”

M.

Ostavite komentar