Hiljade autonomnih robota za isporuku stiže u američke studentske kampuse - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Hiljade autonomnih robota za isporuku stiže u američke studentske kampuse

Prosječno studentsko iskustvo u Sjedinjenim Američkim Državama, kada su isporuke paketa i hrane u pitanju, uskoro bi trebalo bitno da se promijeni, a nakon što autonomni roboti budu pronašli svoje mjesto u studentskim naseljima.

Naime, kompanija Starship Technologies najavila je plan po kojem će u naredne dve godine u studentske kampuse isporučiti na hiljade autonomnih robota za isporuku koji se kreću na šest točkova. Roboti su do sada testirani u 100 gradova u 20 zemalja, te su nedavno obeležili i 100 hiljada isporuka. Studentski kampusi su sledeći logičan korak za testiranje, budući da nisu opterećeni saobraćajem, te imaju dovoljno staza po kojima bi roboti mogli da se kreću.

Svaki robot se kreće uz pomoć električne energije, ima mesto za pakovanje paketa u koji može da stane oko devet kilograma robe, te sistem kamera koji služi za prepoznavanje prepreka i lakše pronalaženje destinacije na koju se robot zaputio. Roboti mogu da pređu između 4 i 6 kilometara, brzinom od oko šest kilometara na sat, što je znatno sporije od isporuka koje vrše ljudski radnici koji koriste vozila ili bicikle, ali je prednost u tome što roboti mogu da rade neograničen broj sati bez pauze.

Starship među zaposlenima ima i nekoliko ljudskih vozača, čiji je zadatak da povedu računa o bezbednosti robota, iako ovi uglavnom mogu samostalno da prevazilaze prepreke, te se obračunavaju sa problemima na koje naiđu usput.

Izvor: The Verge

Danas objavljeno

Porsche Taycan treći najprodavaniji model

Vanja A

BMW debituje s „Neue Klasse“ u vidu električne serije 3 2025. godine

Vanja A

Gordon Murray T.50 zvuk kakav odavno nismo čuli (VIDEO)

Vanja A

Ostavite komentar