2. Novembra 2021.

Hiljade aktivista na protestima u Glazgovu

Big Portal

Brod Grinpisa “Ratnik duge” sa aktivistima iz više zemalja uplovio je danas rekom Klajd i planira da se usidri u blizini mjesta gdje se održava samit, prenosi CNN.

Na brodu su mladi aktivisti Džakapita Fejt Kandanga iz Namibije, Edvin Namakanga iz Ugande, Marija Rejes iz Meksika i Farzana Faruk Jhumu iz Bangladeša, koji su u zajedničkom saopštenju istakli da svjetski lideri koji učestvuju na samitu mogu da nauče mnogo iz njihove saradnje.

“Dovoljno dugo smo bili ignorisani i sada kada smo dobili odobrenje da uđemo u Glazgov naš glas mora da se čuje na COP26”, navodi se u saopštenju.

Među aktivistima koji protestuju u Glazgovu je i grupa koja je pješke došla iz Španije, aktivisti grupe ”Oksfam” koji preobučeni u svjetske lidere sviraju gajde i bubnjeve, kao i pripadnici organizacije ”Pobuna protiv izumiranja”, koji su dočekivali delegacije na željezničkoj stanici u Glazgovu, navodi BBC.

Policija je večeras spriječila stotine aktivista da učestvuju na protestu ispred muzeja Kelvingrov, gdje će svjetski lideri imati večeru.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare