22. Aprila 2022.

Hilandarske ćufte od pasulja

Big Portal

Sastojci:

  • 700 g belog pasulja
  • 1 crni luk
  • 1 glavicu belog luka
  • 1 vezu peršun
  • 150 ml ulja
  • praziluk
  • začini:
  • crvena mlevena paprika, biber, so, suvi začin
  • 4 kašike prezli

Za zapršku:

  • 100 ml ulja
  • 1 kašika crvene mlevene paprike

Priprema:

  • Veče pre potopite pasulj, a ujutru ga procedite. Dodajte svežu vodu i sitno seckan crni luk, pa prokuvajte. Kada se pasulj skuva, procedite ga i ostavite sa strane.
  • Praziluk iseckajte, pa propržite na ulju. Pasulj ispasirajte i dodajte sitno seckani peršun. Zatim začinite i dodajte izgnječen ili sitno seckan beli luk. Na kraju sipajte prezle. Promešajte da se sve sjedini. Prodinstani praziluk sipajte u tepsiju i ravnomerno ga rasporedite.
  • Malo pokvasite ruke i pravite ćufte. Uvaljajte u prezle i ređajte po praziluku.
  • Napraviti zapršku od mlevene paprile, pa sipajte preko ćufti. Pecite na 200 stepeni – 20 minuta.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare