Sastojci:
- 700 g belog pasulja
- 1 crni luk
- 1 glavicu belog luka
- 1 vezu peršun
- 150 ml ulja
- praziluk
- začini:
- crvena mlevena paprika, biber, so, suvi začin
- 4 kašike prezli
Za zapršku:
- 100 ml ulja
- 1 kašika crvene mlevene paprike
Priprema:
- Veče pre potopite pasulj, a ujutru ga procedite. Dodajte svežu vodu i sitno seckan crni luk, pa prokuvajte. Kada se pasulj skuva, procedite ga i ostavite sa strane.
- Praziluk iseckajte, pa propržite na ulju. Pasulj ispasirajte i dodajte sitno seckani peršun. Zatim začinite i dodajte izgnječen ili sitno seckan beli luk. Na kraju sipajte prezle. Promešajte da se sve sjedini. Prodinstani praziluk sipajte u tepsiju i ravnomerno ga rasporedite.
- Malo pokvasite ruke i pravite ćufte. Uvaljajte u prezle i ređajte po praziluku.
- Napraviti zapršku od mlevene paprile, pa sipajte preko ćufti. Pecite na 200 stepeni – 20 minuta.