27. Februara 2022.

Hibridni motor za Fiat 500X i Tipo

Big Portal

Benzinski 1,5 litarski Firefly motor povezan je sa starterom/generatorom sa kaišem i kompaktnom baterijom. Kombinovana snaga sistema je 130KS i 240Nm maksimalnog obrtnog momenta. Snaga se šalje na prednje točkove preko sedmostepenog automatskog menjača sa dva kvačila.

Fiat navodi da blagi hibridni pogon obara potrošnju goriva i emisije CO2 do 11% upoređenju sa pogonom bez električne asistencije. Kompanija navodi da električni agregat ima dovoljno obrtnog momenta za vožnju na struju na kraćim distancama (u gustom saobraćaju ili na parkingu).

Performanse sa novim pogonom su poboljšane. 500X stiže od 0-100km/h za 9,4 sekundi, što je za više od sekunde brže od starog modela. Tipo je na još većem dobitku, pa mu je ubrzanje do 100km/h spušteno na 9,3 sekundi, a to je za više od dve sekunde bolje vreme u poređenju sa hečbekom sa jednolitarskim trocilindričnim motorom.

Osveženi modeli dobili su oznaku Hybrid na zadnjem kraju. U zavisnosti od specifikacije, oba automobila imaju sistem autonomnog kočenja, prepoznavanje saobraćajnih znakova, asistenciju za vožnju unutar saobraćajne trake i senzor koji prati stepen umora vozača.

Ostala napredna oprema obuhvata beskontaktni ključ i kameru za pogled iza vozila.

Izvor: Nacionalnaklasa

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare