21. Januara 2020.

Hercegovački knez uveo nova pravila za radnike

Big Portal

Oni koji ne žele da se odreknu političkog angažmana dužni su da podnesu zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa.

Objašnjeno je da svako političko angažovanje zaposlenih urušava poslovni ugled kompanije i negativno utiče na poslovne rezultate.

Za provođenje ove predsjednikove naredbe zadužen je Radenko Drašković, generalni direktor grupacije „Swisslion Takovo“ Trebinje.

On je za generalnog direktora grupacije imenovan posljednjih dana decembra, nakon što je dao ostavku na mjesto načelnika odjeljenja za privredu u Gradskoj upravi Trebinje.

Drašković je za Srpskainfo rekao da je već ispoštovao naredbu i napustio DNS, čiji je član bio duži period.

– Svako ima pravo na slobodu mišljenja i opredjeljenja, i to se nikome ne može zabraniti. Ni politički angažman se ne može zabraniti, ali nije dozvoljen unutar kompanije. Želimo da izbjegnemo politička propagiranja, lobiranja ili, ne daj bože, podmićivanja – rekao je Drašković.

On je dodao da je cilj zdrav poslovni ambijent i poštovanje poslovne politike svih preduzeća u okviru poslovnog sistema „SL Takovo“ Trebinje.

Drašković kaže da je predviđen razuman rok da zaposleni u „SL Takovo“ u Trebinju ispoštuju ovu naredbu.

Aleksandar Kojović, član SNSD i direktor „Grada sunca“ (koji posluje u okviru kompanije), za Srpskainfo nije želio da komentariše naredbu predsjednika „SL Takovo“.

Radenko Drašković je potvrdio da su radnici dobili trinaestu platu u 2019. godini, ali samo oni koji su se istakli u radu i koji nisu imali višemjesečna bolovanja.

– Nagrađivanjem želimo da damo primjer svim radnicima, da se i oni koji nemaju dobre poslovne rezultate potrude, krenu tim putem i za svoj rad budu nagrađeni – kaže generalni direktor grupacije „SL Takovo“ Trebinje.

U trebinjskom DNS navode da Radenko Drašković još nije zvanično napustio ovu političku partiju.

– Znamo za to, ali još nije bilo ništa zvanično – kaže predsjednik trebinjskog DNS Petar Ivanković.

Gradska uprava trenutno nema načelnika Odjeljenja za privredu, a Ivanković navodi da će i novi načelnik privrede u Trebinju biti iz ove političke partije.

Radenko Drašković je i prije imenovanja na mjesto načelnika za privredu, nakon lokalnih izbora 2016, bio jedan od direktora u poslovnom sistemu „SL Takovo“.

Podsjećamo, odbornici istočnohercegovačkih skupština i grada Trebinja u avgustu 2019. proglasili su Rodoljuba Draškovića za počasnog kneza Hercegovine.

Tada je rečeno da titula „hercegovačkog kneza“ može pripasti samo osobi koja se u cijelosti, sa svim svojim znanjem i trudom, predala Hercegovini, i djeluje na način da pomaže narodu ovog kraja.

Najavljene veće plate
Predsjednik poslovog sistema SL Takovo Rodoljub Drašković najavio je da će ove godine plate radnicima biti veće za 20 odsto. Drašković je ovo objasnio kao doprinos boljem društvenom i ekonomskom ambijentu u Hercegovini i sprečavanju odlaska mladih i stručnih ljudi.

– To je najnormalniji pristup radnim obavezama, poslovni, ekonomski, a ne politički – navodi on.

(Srpskainfo)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare