HEMOFARM FONDACIJA DONIRALA ZAŠTITNU OPREMU DOMOVIMA ZDRAVLJA - BIGportal.ba
PR Oglasi

HEMOFARM FONDACIJA DONIRALA ZAŠTITNU OPREMU DOMOVIMA ZDRAVLJA

Hemofarm fondacija donirala je kompletnu zaštitnu opremu za zdravstvene radnike u 18 domova zdravlja u Bosni i Hercegovini. Donacija u vrijednosti od 40.000 KM, sastoji se od 500 višekratnih zaštitnih odijela i vizira namijenjenih za svakodnevni rad.

„Biti odgovoran prema svojoj zajednici znači pomagati drugima kada im je pomoć potrebna, a posebno u doba aktuelne pandemije kada je to postalo i naša obaveza.

Domovi zdravlja su naš prvi susret sa zdravstvenim sektorom, naša prva stepenica u zdravstvenoj zaštiti. U potpunosti smo svesni situacije, napora i opasnosti sa kojima se zdravstveni radnici svakodnevno susreću na svojim radnim mestima.

Verujemo da će ova donacija obezbediti njihov sigurniji, a samim tim i mirniji rad. Na nama je da se svi zajedno, kao društvo dodatno potrudimo i smanjimo pritisak na zdravstveno osoblje tako što ćemo pokazati odgovornost prema svom i zdravlju drugih i pridržavati se propisanih mera zaštite“, rekla je direktorka  Hemofarm fondacije, Suzana Đorđević.

Višekratna zaštitna odijela i viziri donirani su domovima zdravlja u Banjaluci,  Kozarskoj Dubici, Goraždu, Mostaru, Tesliću, Doboju, Travniku, Prijedoru, Gradišci, Foči, Istočnom Sarajevu, Trebinju, Zvorniku, Starom Gradu Mostaru, Tuzli, Kaknju, Sarajevu i Bihaću.  

Ovo je jedna u nizu donacija koje su kompanija Hemofarm i njena fondacija uputile različitim institucijama i organizacijama u BiH i regionu kao pomoć u borbi sa korona virusom. 

Danas objavljeno

Dodijeljene prve nagrade: NEKTAR U RUKE, ZA SREĆNE TRENUTKE”

Zeljka

Novoj banci uručeno priznanje za najbolji poslovni potez u finansijskom sektoru

Vanja A

Gasi se 3G mreža. Jeste li već zamijenili svoje SIM kartice?

Zeljka

Ostavite komentar