26. Decembra 2019.

Helikopteri, psi tragači, kamere: Moniku traži 220 policajaca

Big Portal

Rebić vjeruje da će policija u najskorije vrijeme pronaći djevojčicu i dodaje da će tokom noći biti nastavljena pretraga terena sa termovizijskim kamerama.

  • Od kada je majka prijavila njen nestanak, ovo je apsolutni prioritet u radu Ministarstva unutrašnjih poslova. U potrazi su angažovani pripadnici policijskih uprava u Nišu i Zaječaru, helikopterska jedinica, Žandarmerija, psi tragači, kao i termovizijske kamere. Iskoristili smo sve raspoložive resurse, i ljudske i materijalne, i koristimo ih i dalje kako bismo pronašli djevojčicu – istakao je Rebić.

Direktor policije je, neposredno prije nego što je došao u Orešac, posjetio roditelje male Monike, kako bi ih obavijestio šta je policija do sada preduzela.

Potraga za djevojčicom Monikom (Foto: Branko Јanačković/RAS Srbija)

  • Na osnovu dokaza do kojih smo došli, smatramo da je izvršilac ovog krivičnog djela Ninoslav Јovanović iz Malče. Postoje dokazi da je on ukrao jedno vozilo u kom je policija pronašla njegove otiske i tragove koji ukazuju da je sa njim bila i Monika. Utvrdili smo da su jedno vrijeme boravili u ovom mjestu, dok smo na drugom mjestu pronašli Monikin ranac – naveo je direktor policije.

Prema njegovim riječima, policija ima i izjave dva svjedoka koji su potvrdili da su Јovanovića vidjeli sa djevojčicom.

Sa direktorom policije u Orešcu bili su i načelnici policijskih uprava u Nišu i Zaječaru sa svojim policajcima, kao i najiskusniji operativci iz sjedišta Ministarstva unutrašnjih poslova.

Rebić je podsjetio da je Јovanovića, koji je od 2006. do 2018. godine bio u zatvoru na izdržavanju kazne zbog seksualnih delikata, policija samo nekoliko dana po izlasku ponovo uhapsila, jer je na društvenim mrežama slao poruke neprimjerene sadržine.

On je u pritvoru bio do marta ove godine.

Ninoslav Јovanović – Malčanski berberin (Foto: MUP Srbije)

Oglasio se vlasnik kuće gdje je pronađena Monikina kosa

“Iznenadio sam se, nisam znao da je bio u mojoj kući! Da sam ga našao tamo, ne bi izašao iz nje, pa nek mi sude”.

Ovako za Blic kaže Goran Bogdanović, vlasnik kuće u selu Orešac u kojoj je pronađena odsječena kosa za koju se sumnja da pripada nestaloj dvanaestogodišnjoj Moniki Karimanović. Sumnja se da je djevojčicu u ovu kuću doveo Ninoslav Јovanović, poznatiji kao “Malčanski berberin”.

Јovanović nije slučajno doveo djevojčicu u kuću Gorana Bogdanovića. Bogdanovićeva kćerka udata je za brata Ninoslava Јovanovića i on je ranije jednom već bio u ovoj kući i dobro je znao da u komšiluku nema komšija koje stalno borave tu.

Bogdanović kaže da inače živi u drugoj kući i da je jutros krenuo do kuće u Oreševcu, kada je od policije saznao da mu je dom obijen i da je najvjerovatnije Јovanović boravio tu sa djevojčicom.

  • Ninoslava sam posljednji put vidio prošle godine kada je poslije 12 godina izašao sa robije zbog nedjela koja je činio po Nišu i okolini. On je jednom bio u ovom selu kada mi je sa bratom pomagao da siječemo drva – kaže Bogdanović.

On kaže da je znao zbog čega je Ninoslav robijao i da je zbog toga bio zabrinut, najviše za svoju najmlađu kćerku koja je bila maloljetna u vrijeme kada je Јovanović činio zlodjela.

  • U toj kući niko ne živi i u njoj nema struje. Ninoslav je znao da u kućama okolo nema ljudi koji tu žive svakog dana. Kada sam došao iz Knjaževca policija i nevjenčana supruga su mi rekli da je bio ovdje. Nisam ulazio u kuću, traje uviđaj, pa ne znam šta je tamo radio – kaže on.

Bogdanović napominje da je njegova kćerka udata za Јovanovićevog brata i da je on “sušta suprotnost od manijaka”.

RTS

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare