29. Oktobra 2019.

HDZ Rijeke na izjavu Kolinde: Nismo bili produžena ruka srpskih klubova

Big Portal

Čelnici ovog ogranka HDZ su naveli da nikako ne dele taj stav predsednice Hrvatske.

Teza da je FK Rijeka bio rezerva ili produžena ruka nekih srpskih klubova nije stav HDZ-a u Rijeci, niti primorsko-goranskog HDZ-a“, naglasio je ministar pomorstva, prometa i infrastukture Oleg Butković, koji je predsednik HDZ-a Primorsko-goranske županije.

Butković, međutim, smatra da je predsednica Hrvatske “mislila na određene političke pritiske koji su išli prema FK Rijeka u tadašnje vreme“, preneo je hrvatski portal Index.

Ja o njima ne mogu da govorim jer sam premlad da bih mogao da ocenim šta je bilo u ono vreme“, naveo je Butković u zvaničnoj izjavi, koju je objavio Jutarnji list.

Grabar Kitarović se, posle premijere filma “Ivanova igra” u kome je tema život i karijera legendarnog fudbalera Hajduka i reprezentivca Jugoslavije Ivana Gudelja, dotakla tema o fudbalu.

Kao Riječanka odlazila sam na utakmice Rijeke, ali naša Rijeka je tada bila nekakav rezervni klub za Partizan i Crvenu zvezdu i domaći igrači koji su bili dobri i kvalitetni odlazili su u Hajduk, nešto malo u Dinamo. Dinamo i Hajduk bili su toliko blizu mom srcu. Fudbal za nas koji smo voleli Hrvatsku je bio puno više od sporta. Značio je narodno zajedništvo, povezivao je sve od juga do severa“, rekla je Grabar Kitarović.

Njenu izjavu oštro je kritikovao gradonačelnik Vojko Obersnel, dok je FK Rijeka zatražila od predsednice da se zvaniično izjasni tim povodom.

Grabar Kitarović je odgovorila FK Rijeka, navodeći da njene reči pokušavaju da se zlonamerno reinterpretiraju i tvrdeći da je “tadašnjim političkim uticajima” na upravu kluba Rijeka pokušavala da se poveže sa Beogradom.

Ona je navela da su najtalentovaniji hrvatski igrači u to vreme sedeli na klupi, a oni manje talentovani, ali politički podobniji, dobijali su priliku.

U tom kontekstu sam tadašnju FK Rijeku okarakterisala kao rezervni klub. Znam dobro kakav je bio status Rijeke tih osamdesetih godina i niko me ne može uveravati u suprotno. Armada je pri tome uvek bila simbol hrvatske Rijeke, prkosa i otpora prema hegemonističkim politikama. Uvek sam podržavala i dalje ću podržavati svoju Rijeku, svoj fudbalski klub, svoje “Bijele“, poručila je Grbar Kitarović u odgovoru FK Rijeka.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare