1. Novembra 2021.

Havarija na gasovodu u Bugarskoj, Srbija uvezla pet miliona kubika iz Mađarske, stabilizacija snabdevanja od 16 sati

Big Portal

Bugarska je obustavila dotok gasa Balkanskim tokom u Srbiju i delimično Rumuniju. Razlog je havarija, koja se noćas dogodila na gasovodnoj mreži starog gasovoda kroz tu zemlju, kažu u “Bulgartransgasu”.

Bugarski mediji prenose da su ekipe ubrzano rade na saniranju gasovoda, a nadležne službe istražuju šta je uzrok pucanja cevi.

Direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović potvrdio je za RTS da je došlo do problema u snadavanju gasom jer su poremćeni hidraulični parametri na gasovodu “Balkanski tok”.

Kaže i da je “Srbijagas” obezbedio interventni uvoz iz Mađarske pet miliona kubinih metra gasa u danu i time će se od 16 časova potpunosti nomalizovati snabdevanje gasom.

S tim uvozom i proizvodnjom gasa u skladištu “Banatski dvor”, kaže, Srbija neće imati problema u snabdevanju.

Bajatović kaže da u ovom momentu nemaju tačnu informaciju kada će biti otklonjen kvar, ali ima nagoveštaja da bi to moglo biti od šest sati sutra ujutru.

Novi Sad bez grejanja i tople vode
Usled havarije na gasovodu u Bugarskoj, Javno preduzeće “Srbijagas” u potpunosti je obustavilo isporuku prirodnog gasa Javnom komunalnom preduzeću “Novosadska toplana”, što je prouzrokovalo prekid u isporuci toplotne energije za grejanje i pripremu tople potrošne vode za sve korisnike usluga “Novosadske toplane”.

Normalizacija u isporuci toplotne energije za grejanje i pripremu tople potrošne vode za korisnike usluga “Novosadske toplane” uslediće nakon normalizacije isporuke prirodnog gasa i stabilizacije tehničkog sistema “Novosadske toplane”, saopštili su iz tog preduzeća.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare