Harvi Vajnstin na sudu: Nisam kriv za silovanja - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Harvi Vajnstin na sudu: Nisam kriv za silovanja

Bivši holivudski producent Harvi Vajnstin izjavio je juče na sudu u Los Anđelesu da nije kriv za silovanja i seksualno napastvovanje pet žena, prenosi državni tužilac.

Vajnstin se prvi put pojavio na suđenju u Los Anđelesu, gde su protiv njega podignute optužbe za seksualna napastvovanja pet žena, između 2004. i 2013. godine.

Među ostalim optužbama, tereti se i za polnu penetraciju uz upotrebu sile, a ako bude osuđen, Vajnstin bi mogao da dobije doživotnu zatvorsku kaznu.

Više od 80 žena iznelo je optužbe protiv njega, međutim, samo nekoliko slučajeva je završilo na sudu.

Na suđenje, 69-godišnji Harvi, došao je u invalidskim kolicima, noseći smeđu zatvorsku uniformu, jer u Njujorku već služi 23-godišnju zatvorsku kaznu za druge slučajeve silovanja i ostalih seksualnih napada.

Nakon što se, putem svog advokata, na jučerašnjem suđenju izjasnio da nije kriv, Vajnstinu je sud naredio da ostane u zatvoru do sledećeg saslušanja koje će se održati 29. jula, saopštilo je tužilaštvo u Los Anđelesu.

Harvi Vajnstin je suosnivač filmskog studija “Miramax” koji je proizveo brojne filmske hitove poput “Zaljubljenog Šekspira” i “Petparačke priče”, međutim, studio je bankrotirao u martu 2018. godine.

Danas objavljeno

Kreativni direktor „Balensijage“ se izvinjava zbog neprikladne kampanje sa decom

Vanja A

Najbolji bivši na svijetu

Vanja A

Samo jedan posto ljudi za deset sekundi može vidjeti riječ na fotografiji, jeste li među njima

V.R.

Ostavite komentar