Harley-Davidson sprema nove modele male kubikaže - BIGportal.ba
Auto-moto Motori

Harley-Davidson sprema nove modele male kubikaže

Harley-Davidson je naširoko poznat po svojim mašinama sa V-twin agregatima velike kubikaže, ali stižu glasine da Amerikanci spremaju modele čija zapremina će biti 400 kubika i manja.

I mada su ovakve glasine gotovo neverovatne, pogotovo za one tvrdokorne ljubitelje brenda iz Milvokija, istina jeste da su manji, pristupačniji i jeftiniji modeli sve privlačniji kupcima.

To je i Harley shvatio pre nekoliko godina, što je za posledicu imalo uvođenje Street linije, koju čine tri modela: Street 500, Street 750 i Street Rod. Svaka eventualna mašina zapremine od 400 kubika ili manje bi koštala manje od najjeftinijeg modela Street linije.

Kao partnera za takav model, Harley-Davidson bi mogao da izabere nekog proizvođača iz Indije, gde se Street linija već proizvodi. Ovakav potez ne bi bio neobičan, jer su se na sličan odlučili i BMW i KTM.

Jeftiniji motocikl bi definitivno mogao da poveća ciljnu grupu američke kompanije, a ako je verovati glasinama, novi dvotočkaš bi mogli da vidimo već ove godine i to na EICMA sajmu u Milanu.

Svakako ne bi videli neki revolucionarni primerak, ali bi Harley na taj način osvojio srca onih koji s tugom gledaju kada neki žestoki primerak prođe drumom.

Izvor: Moto-berza

Danas objavljeno

Počeli testovi modela Piech GT

V.R.

Škoda smanjuje proizvodnju do kraja godine

V.R.

Bugatti Centodieci blizu početka proizvodnje

V.R.

Ostavite komentar