„Hari Poter i kamen mudrosti“ u aprilu besplatno „za kod kuće“ - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

„Hari Poter i kamen mudrosti“ u aprilu besplatno „za kod kuće“

Prva knjiga o dečaku čarobnjaku „Hari Poter i kamen mudrosti“ biće dostupna besplatno širom svijeta kao e-knjiga i audio-knjiga tokom aprila kao deo inicijative da se pomogne roditeljima, učiteljima i negovateljima da zabave djecu koja moraju biti u kućama, najavila je autorka Dž.K. Rouling.

Roulingova se nada da će njen popularni serijal o Hariju Poteru izvesti svoju magiju na deci koja se dosađuju zaglavljena kod kuće tokom zabranje kretanja zbog koronavirusa, prenosi Rojters.

Audio-knjiga će biti dostupna na engleskom, španskom, francuskom, italijanskom, nemačkom i japanskom, a verzija koju će čitati britanski glumac Stiven Fraj prvi put je dostupna u Severnoj Americi.

Britanija se nalazi u drugoj nedelji zabrane kretanja, nakon što je premijer Boris Džonson 23. marta objavio da će ljudima biti dozvoljeno da napuštaju kuću samo kada je to apsolutno neophodno, na primer da bi kupili hranu.

„Nastavnici, roditelji i negovatelji koji se trude da deci što je moguće više učine život normalnim, dok smo svi u kućama, zaslužuju malo magije“, objasnila je autorka popularnog serijala knjiga i dodala da se nada da će ova inicijativa deci, ali i odraslima doneti radost tokom njihovog prinudnog boravka kod kuće.

Serijal Hari Poter svetski je fenomen bez presedana u dečijoj literaturi. Knjige su prodate je u više od 500 miliona primeraka na 80 jezika i po njima je snimljena filmska franšiza vredna sedam milijardi dolara.

Izvor: RTS

Danas objavljeno

Preminuo reper Kulio

Zeljka

Parče papira prodato na aukciji za više od 200.000 funti?!

Vanja A

Slavne dame koje nisu imale intimne odnose prije prve bračne noći, razlozi će vas sigurno iznenaditi

Vanja A

Ostavite komentar