15. Januara 2020.

Hari i Megan ostaju bez titule? Kraljica traži do petka rješenja za ostala ključna pitanja u vezi unuka

Big Portal

MADA se kraljica Elizabeta Druga, nakon istorijskog sastanka u Sandringamu sa sinom Čarlsom i unucima Vilijamom i Harijem, saglasila sa odlukom vojvode i vojvotkinje od Saseksa da se povuku iz kraljevskih dužnosti i budu finansijski nezavisni, naredila je svom osoblju da, po mogućnosti do petka, pronađu rešenje za preostala ključna pitanja.

Jedno od njih je buduće finansiranje para. Princ Hari će, verovatno, i dalje, barem na kraće vreme, dobijati 2,3 miliona funti godišnje od oca, preko fonda vojvode od Kornvola, ali Čarlsovi prijatelji upozoravaju da “fond nema neograničene resurse”. Nepoznato je kako će Hari i Megan biti finansijski nezavisni, kada bude prošao “prelazni period”, kako ga je nazvalo njeno veličanstvo. Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su prošle nedelje izjavili da im više nije potreban novac iz suverenog granta, koji poreski obveznici u Velikoj Britaniji izdvajaju za finansiranje kraljevske porodice. Tvrde da je to samo pet odsto njihovih finansija, kao i da su novac potrošili na službena putovanja. Međutim, mimo toga, oni takođe dobijaju javni novac za putovanja i humanitarna angažovanja. Na svojoj internet-stranici naveli su prvi put da 95 odsto njihovog godišnjeg prihoda stiže iz vojvodstva Kornvol, ali se ne zna koliko dugo će još Čarls nastaviti da ih finansira.

U izjavi nakon sastanka velike vindzorske četvorke, kraljica je Harija i Megan oslovila ličnim imenima, a ne titulom vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, što se tumači kao nagoveštaj da će par izgubiti kraljevske titule. Princ Hari je želeo da mu baka, otac i brat dopuste da zajedno sa Megan zadrži titulu dok živi u inostranstvu, kako bi koristeći brend Saseks zaradili sopstveni novac. Kraljica Elizabeta Druga tražila je garancije da poslovna imperija Saseksa neće naštetiti porodici. Postoje, na primer, stroga uputstva o brendiranju i niko od članova kraljevske porodice ne želi da vidi ime Saseks na pakovanju margarina.

Izvor: Novosti

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare