28. Februara 2020.

Haradinaj tvrdi: Kurti ukidanjem takse pomaže Vučiću

Big Portal

Haradinaj tvrdi da su Vučić i Kurti postigli dogovor, što je, kako kaže, razumljivo, jer su aktuelnoj prištinskoj vladi potrebni glasovi Srpske liste, prenela je prištinska Koha.

On smatra da je Kurtijeva odluka da ukine takse na srpske i proizvode iz BiH neprihvatljiva za Prištinu.

Sto odsto uvećane takse na srpske i proizvode iz BiH uvela je Haradinajeva vlada, novembra 2018. godine, nakon što je, zahvaljujući kampanji zvaničnog Beograda, propala aplikacija Prištine za prijem u članstvo Interpola.

Inače, Alijansa za budućnost Kosova ranije danas nije isključila mogućnost organizovanja protesta protiv ukidanja takse tim pre što, kako je saopštio šef poslaničke grupe te stranke Daut Haradinaj, za ukidanje te mere ne postoji saglasnost koalicionih partnera.

Haradinaj je saopštio da će vanredna sednica parlamenta na kojoj će se razmatrati vladin predlog za ukidanje takse biti održana u ponedeljak 2. marta, na zahtev 41 opozicionog poslanika.

Daut Haradinaj je najavio i mogućnost organizovanja protesta protiv ukidanja takse.

“Protiv smo ukidanja taksi dok Srbija nastavlja po starom. Jasno nam je da Srbija nije promenila svoj stav prema Kosovu. Smatramo da je učinila mnogo pogrešnog”, rekao je Daut Haradinaj.

Izvor: Tanjug

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare