Haradinaj stigao u Prištinu: Nastavljam da radim, moja nevinost ne može se dovesti u pitanje - BIGportal.ba
Region Vijesti

Haradinaj stigao u Prištinu: Nastavljam da radim, moja nevinost ne može se dovesti u pitanje

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj objavio je da je kasno sinoć stigao iz Haga u Prištinu, i da će danas nastaviti sa aktivnostima u vladi.

Tzv. kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj objavio je da je kasno sinoć stigao iz Haga u Prištinu, i da će danas nastaviti sa aktivnostima u vladi.

On je na svom Fejsbuk nalogu napisao da neće da dozvoli vakuum u vlasti. Takođe je rekao i da “njegova nevinost ne može da se dovodi u pitanje i da nikakva zloupotreba ne može da uzdrma suvereno pravo Kosova”.

“Granice Kosova ne smeju da se tiču nikoga. Kosovu se ne može nametnuti ‘Dodik Republika’. Tržište za priznavanje znači taksa za priznavanje. Bezuslovni dijalog, odmah”, objavio je Haradinaj.

Do njega su, kaže, stigle glasine da obavljanje vladinih dužnosti nakon ostavke nije ustavno.

“Kao vlada koja podnese ostavku, kao što sam spomenuo u svojoj odluci da podnosim ostavku, obavljam svoje dužnosti, ne mogu se usuditi da ostavim vakuum, jer Kosovo ne može da snosi posledice vakuuma u vlasti. Poštujući ih, stranke koje misle drugačije pozivam da se obrate Ustavnom sudu. Kakvu god bude odluka Ustavnog suda, poštovaću”, podvukao je Haradinaj.

Iz njegovog kabineta za danas u 14 časova zakazana je redovna sednica kosovske vlade, preneo je RTS.

Izvor: RTS

Danas objavljeno

Određen pritvor Fuadu Kasumoviću

M.

Danas je Vavedenje Presvete Bogorodice

M.

“Sirija, Libija, Irak, Jugoslavija; Počnite od sebe”

M.

Ostavite komentar