Haradinaj: Ako Srbija ne pristaje na priznanje, zašto sjediti sa njima za stolom - BIGportal.ba
Region Vijesti

Haradinaj: Ako Srbija ne pristaje na priznanje, zašto sjediti sa njima za stolom

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj izjavio je da ako Srbija ne pristane na priznanje, nema poente sedati za pregovarački sto.

Lider ABK-a Ramuš Haradinaj branio je svoju odluku da Srbiji uvede takse od 100 odsto i pokazao šta sad nudi koalicija ABK-SDP, prenosi Kosovo onlajn.

“DSK i PS su grešili kad su pomenuli reciprocitet, jer sam im rekao da je Srbija zahtevala reciprocitet preko međunarodnih partnera. Njihova država kad bi nama uvela takse ne bi nas pogodilo mnogo, a njih pogađa”, rekao je Haradinaj, prenosi Klan Kosova.

“Treba iskoristiti imenovanje Palmera, dijalog sa Beogradom mogu da vode samo velike stranke”
Oni intenzivno lobiraju za mogućnost reciprociteta, dodao je Haradinaj, jer Kosovo izvozi vrlo malo u Srbiju, dok oni na Kosovu to rade puno više.

“Recipročno priznavanje unutar postojećih granica. Kosovo nije mesto gde neko daje dužnosti i žrtvovanje. Lideri ne mogu nešto dati u ime Kosova, koliko god korumpirani bili. Imamo bilateralne odnose sa svakom zemljom koja nas je priznala, ali više nije vreme kad nas mogu naterati na neku odluku. Mi smo suverena država”, precizirao je Haradinaj.

Kako dalje navodi Klan Kosova, Haradinaj je napomenuo da je molio one koji pobede na izborima, ako to ne bude njegova koalicija, da ne žure sa reciprocitetom.

“Svi znamo da je Srbija rekla međunarodnoj zajednici da imaju problema sa priznavanjem Kosova i nešto traže. To ‘nešto’ nije definisano. Ovo pitanje granica je prošlo, oni koji su bili njegovi sponzori nisu uspeli. Bolje se nositi s njima i tržištem nego sa težim stvarima”, precizirao je Haradinaj.

Premijer Kosova u ostavci je poručio i da “ako to nije priznanje, zašto sedeti s njima za stolom?”

Danas objavljeno

Osumnjičen da je oštetio Budžet RS za 2.000 KM

M.

Vučiću uručen “Ključ grada”: Sada i ja postajem dio Vrbasa

M.

Bijeljina: Požar na putničkom automobilu “BMW”

M.

Ostavite komentar