Hapšenje na Atlantiku: Srbi, kokain i Gavrilo Princip - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Hapšenje na Atlantiku: Srbi, kokain i Gavrilo Princip

Na Atlantskom okeanu juče je policija zaustavila jedrilicu i zaplijenila 800 kilograma kokaina.

Razotrkivena je i kriminalna grupa čiji su članovi i državljani Srbije, a na paketima droge bile su zalijepljene su fotografije Gavrila Principa.

Kokain, različita računarska oprema, više mobilnih telefona i obimna dokumentacija zaplijenjeni su u tijelu jedrilice, a tom prilikom španska policija uhapsila je trojicu osumnjičenih članova organizovane kriminalne grupe, koja se tereti da je duže vrijeme krijumčarila velike količine kokaina iz Latinske Amerike u Evropu, piše u saopštenju MUP-a Srbije.

Kako se navodi, španska policija uhapsila je državljanina Meksika E. A. A. C. (24), državljanina Rusije S. R. (48) i srpskog državljanina V. F. (45), dok su istovremeno u Srbiji zbog sumnje da su počinili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni M. Đ. (66) i D. Đ. (39), obojica iz Šida, a za jednim licem je raspisana potraga.

Osumnjičenima koji su uhapšeni u Srbiji određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Prilikom pretresa na četiri lokacije u Srbiji policija je zaplijenila dokumentaciju vezanu za uplate i isplate i transfere novca osumnjičenima koji su uhapšeni na jedrilici, avio-karte, notese, memorijske kartice, više USB-ova, mobilne telefone, kao i opremu i uređaje za neovlašćeno audio i video snimanje.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe terete se da su, u više navrata, putovali u zemlje Latinske Amerike, gdje su pripremali preuzimanje i krijumčarenje kokaina.

Sumnja se da su za potrebe transporta kokaina kupili jedrilicu na kojoj su u Meksiku izvršili neophodne prepravke u konstrukcionim šupljinama plovila.

Nakon izvršenih prepravki, pripadnici organizovane kriminalne grupe su, kako se sumnja, preuzeli kokain u Latinskoj Americi, smjestili ga u pripremljene konstrukcione šupljine i krenuli ka Evropi, gdje su ih zaustavili španski nadležni organi u blizini Azorskih ostrva.

Danas objavljeno

Zetra spremna za početak masovne imunizacije u Sarajevu

M.

Putin: Niko ne može sam

M.

Naučnik koji je povezao Astrazeneku i krvne ugruške novac dobijao od Fajzera

M.

Ostavite komentar