Haos u Srbiji zbog snijega, prilaz beogradskom aerodromu blokiran - BIGportal.ba
Region Vijesti

Haos u Srbiji zbog snijega, prilaz beogradskom aerodromu blokiran

Snijeg koji u Srbiji neprekidno pada od juče blokirao je saobraćajnice širom zemlje, neka mjesta ostala su bez struje, a prilaz aerodromu “Nikola Tesla” je blokiran.

Mediji u Srbiji javljaju da je oko 50 putnika, koji su bili zarobljeni u vozu kod Valjeva, krenulo autobusom za Beograd.

U centru Beograda je potpuni kolaps zbog rušenja bandera i drveća.

Aerodrom “Nikola Tesla” neprekidno je otvoren za avio-saobraćaj, uprkos snijegu koji od jutros neprestano pada, saopštila je pres služba beogradskog aerodroma.

“Zimski štab i operativne službe beogradskog aerodroma maksimalno su i u punom kapacitetu angažovane, kako bi se avio-saobraćaj odvijao bezbedno i bez odlaganja letova. Poletno-sletna staza i manevarske površine u normalnoj su funkciji, a uslovi kočenja na pisti redovno se proveravaju, kako bi bilo omogućeno bezbedno sletanje i poletanje vazduhoplova”, navodi se.

Iz pres službe dodaju da je tokom dana bilo kašnjenja na nekoliko letova, kao i da je nekoliko letova otkazano.

Zbog velikog nevremena, praćenog obimnim snježnim padavinama i jakim vjetrom, na teritoriji Srbije registrovan je veći broj kvarova na distributivnoj elektroenergetskoj mreži, posebno u planinskim predjelima zapadne i centralne Srbije, saopštila je danas “Elektroprivreda Srbije”.

Sve njihove ekipe su na terenu i intenzivno rade na otklanjaju kvarova, što je otežano zbog visokog snijega i neprohodnih puteva, posebno u planinskim predjelima.

U saopštenju je navedeno da su vlažan i težak snijeg, te jak vjetar, kidali provodnike i uzrokovali pad drveća na mrežu.

Najviše problema u elektrosnabdijevanju ima na teritoriji Zlatiborskog, Kolubarskog i Moravičkog upravnog okruga, a ima ih i na teritoriji Mačvanskog, Raškog, Rasinskog i Jablaničkog upravnog okruga, navodi EPS.

Na putu Petrovaradin – Irig preko Iriškog Venca, saobraćaj se odvija otežano, a saobraćajna policija na terenu ne dozvoljava prolazak bez zimske opreme.

Danas objavljeno

Nermin Nikšić kandidat za premijera FBiH

Vanja A

Lučić prebačen u Tužilaštvo, danas odluka o pritvoru

Vanja A

Devastirana Saborna crkva u Mostaru

Vanja A

Ostavite komentar