Haos u BiH rukometu: Ne znamo ko je taj čovjek, to je privatna linija našeg selektora - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Haos u BiH rukometu: Ne znamo ko je taj čovjek, to je privatna linija našeg selektora

Predsednik Rukometnog saveza BiH (RSBiH) Marinko Umčević ocenio je da su izjave pomoćnog trenera reprezentacije Lesea Boesena o uslovima rada bezobrazne.

Umčević je poručio da od selektora Bilala Šumana očekuje demant.

Boesen je pričao o teškim uslovima u kojima su bili rukometaši BiH na debitantskom nastupu na EP.

Ne znam ko je taj čovek. On se sam nametnuo i došao tu, njega Rukometni savez nikada nije angažovao, to je privatna linija našeg selektora. On nema nikakav odnos s Rukometnim savezom, a njegova izjava je u najmanju ruku bezobrazna i sramna. Rukometaši BiH su pripreme obavili u hotelu s pet zvezdica, sve im je isplaćeno. Putni troškovi, dnevnice za Hrvatsku, dnevnice tamo, nova oprema. Selektor i on su se tek u Norveškoj setili da nemaju doktora i fizioterapeuta. A naš selektor i njegov bajni pomoćnik imaju četiri pomoćnika. To nema nigde na svijetu. I EHF je rekao da mogu biti samo dva pomoćnika”, rekao je Umičević za Klix.ba.

Prvom čoveku RSBiH posebno je zasmetala izjava danskog trenera da Hrvati i Srbi ne žele funkcionalnu multikulturalnu Bosnu i Hercegovinu, a rukometna reprezentacija je primer funkcionalne multikulturalne BiH

Š”ta se on petlja da Srbi i Hrvati neće da učestvuju u radu saveza? Kakve su to njegove izjave? Pa ja sam predsednik, a Srbin sam. Imamo i Srba i Hrvata u reprezentaciji. Kako može da se upusti u takve gluposti. Na koncu konca i njegova je Danska ispala. Nek ide tamo, neka bude selektor Danske. On je za Upravni odbor nepoželjna osoba nakon takvih izjava. Dolazio je na svoju ruku. Mi smo njemu nedavno isplatili 6.000 KM putnih troškova za avionske karte. Ja sam šokiran njegovom izjavom, jer ono je stvarno bezobrazno. I voleo bih da se oglasi selektor, da sve to demantuje. Tražim od njega, ako to nije njegovo maslo, da se javi i sve demantuje. Sve smo ljudima platili”
, ističe Umičević.

Jasno je da rukometne organizacije u celom regionu ne funkcionišu baš na očekivanom nivou.

Danas objavljeno

Tel Aviv je mali: Đoković i dalje sedmi na svijetu

Zeljka

Navijači skandirali Bobiju – Marjanović debitovao za Roketse

Zeljka

Đoković prvi koji je to uspio ove godine

Zeljka

Ostavite komentar