14. Oktobra 2019.

Haos u Beogradu: Incidenti na protestu taksista, radikalne metode najavljene i za sutra

Big Portal

Kako prenosi Blic, prvi protest po “radikalizovanim metodama”, završen je u 16.46 kada su taksisti počeli da se razilaze i oslabađaju glavne gradske saobraćajnice.

Taksisti su se okupili ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici gdje su potvrdili da će protesti i blokade po današnjem sistemu biti nastavljene i narednih dana.

Gradski prevoz u prestonici je od 14 časova bio u skoro potpunom kolapsu, posebno kada je riječ o širem centru grada.

Trolejbuski saobraćaj je potpuno obustavljen, tramvaji su vozili izmjenjenim trasama, a autobusi na mnogim lokacijama su stajali.

Serija manjih ili većih incidenata zabilježena je na gradskim ulicama, prije svega zbog blokade javnog gradskog prevoza.

U blizini zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici policija je uhapsila dvojicu muškaraca, od kojih je barem jedan taksista.

Neprijatnost su doživjeli i reporteri Blica koji su se nalazili na Savskom trgu, kada je reporter snimao žestoku raspravu između građana i taksista.

To se nije dopalo jednom od taksista, koji je prvo počeo da ga verbalno vrijeđa, a zatim i da se zaleće ka novinaru, prenosi Blic.

Prema najavi taksista, situacija na ulicama Beograda sutra će biti slična današnjoj, pošto će protesti biti nastavljeni po “radikalizovanim metodama”, u vrijeme kada počinje poslijepodnevni špic, od 14 do 17.

Kolona automobila sa novobeogradske strane će se prvo sliti na Gazelu, dok će druga potpuno blokirati Slaviju, ali i sve saobraćajnice u krugu od barem jednog kilometra.

To znači da će pored uobičajenih lokacija koje će biti zatvorene, poput Trga Nikole Pašića, Ulice kneza Miloša, Takovske, poteza od Slavije do Savskog trga, dela Bulevara kralja Aleksandra, saobraćaj biti potpuno paralisan u Bulevaru oslobođenja, Makenzijevoj, Beogradskoj, Kralja Milana i ostalim saobraćajnicama koje vode od Slavije u različite delove grada, navodi Blic.

Tanjug
Foto: Snežana Krstić/RAS Srbija

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare