Haos u Beogradu: Desničari ispred Skupštine Srbije zasuli policiju flašama i bakljama - BIGportal.ba
Region Vijesti

Haos u Beogradu: Desničari ispred Skupštine Srbije zasuli policiju flašama i bakljama

Nakon jučerašnjih protesta zbog najave mogućeg ponovnog uvođenja policijskog časa u prestonici i demonstracija koje su eskalirale ispred zgrade Narodne skupštine i danas je ista situacija.

Na početku Bulevara kralaj Aleksandra došlo je do sukoba građana i Žandarmerije. Najpre su kamenice letele ka policiji koja nije reagovala, ali su potom iz oklopnih vozila ispaljeni suzavci kako bi se demonstranti rasterali.

Međutim, talas suzavca je usled vetra stigao i do pripadnika Žandarmerije, koji su zbog toga počeli da se povlače unazad i kašlju. Neki od demonstranata i povraćaju usled jakog dejstva suzavca.

Haos je trenutno u Bulevaru kralja Aleksandra gde je bačeno mnogo pirotehnike, a potom i suzavca. Demonstranti su se razbežali u pravcu Crkve svetog Marka i Tašmajdanskog parka.

Kordon policije bio je postavljen ispred ulaza u Skupštinu grada na Trgu Nikole Pašića 6, gde su na njih nasrnuli demonstranti, koji su lomili ispred sebe žardinjere, klupe, baklje i bacali ka policiji.

Policija je krenula da rastera demonstrante, jer su protesti eskalirali u pravo nasilje.

Zbog kamenica koje se bacaju, žandarmerija se kod Skupštine Srbije povukla u vozila. Nakon provokacija demonstranata kod Doma omladine, pripadnici policije bacili su suzavac. Grupa demonstranata koja se približavala žandarmeriji iza leđa je propuštena, te su žandarmeriju pozdravili aplauzom.

MUP Srbije je izdao zvanično saopštenje da oni večeras “ni u jednom trenutku nisu ispaljivali suzavac, niti topovske udare”!

Po njihovim navodima, suzavac koji je prekrio dobar deo platoa ispred Doma Narodne skupštine, Pionirskog parka i okoline, ispalili su – demonstranti.

Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u javnom obraćaju izjavio da neće biti višednevne zabrane kretanja, ali da će konačnu odluku o tome doneti Vlada Srbije sutra, na ulicama Beograda je i danas više pristalica raznih političkih opcija.

Lete flaše i baklje na policiju

Demonstranti su zasuli policiju ispred Skupštine Srbije flašama i bakljama nakon čega su oni uzvratili suzavcem.

Situacija eskalira potpunim nasiljem, demonstranti se ne zaustavljaju i koliko može da se vidi uglavnom su mlađe populacije, dok policija stoji okupljena u kordonu i za sada još uvek ne reaguje.

Lider Dveri Boško Obradović je povređen na protestima u Beogradu, i leži na pešačkom prelazu sa još jednim povređenim demonstrantom.

“Dobio sam nekoliko udaraca”, izjavio je Obradović uz grimasu oko 20.40 sati, dok je sedeo na pešačkom prelazu na uglu Takovske i Bulevara kralja Aleksandra.

Deo okupljenih u Beogradu je napao Sergeja Trifunovića ispred Narodne skupštine. Na društvenim mrežama pojavili su se snimci jurnjave i povređenog Trifunovića.

(B92/Kurir)

Danas objavljeno

Planiran napad – prvo Bjelorusija, pa Rusija? “Rekao sam Putinu…”

Vanja A

Uložena žalba na odluku o neodređivanju pritvora Milošu Lučiću

Vanja A

Specijalni tužilac bio pripadnik kavačkog klana

Vanja A

Ostavite komentar