Hant: Trampovi komentari o ambasadoru pogrešni - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Hant: Trampovi komentari o ambasadoru pogrešni

Kandidat za novog premijera VB Džeremi Hant izjavio je da su Trampovi komentari o britanskoj premijerki i ambasadoru u Vašingtonu pogrešni i puni nepoštovanja. Pošto je britanski list objavio diplomatske depeše ambasadora Kima Deroka u kojima je naveo da je Tramp nesposoban, američki predsednik ga je na Tviteru opisao kao…

Kandidat za novog premijera VB Džeremi Hant izjavio je da su Trampovi komentari o britanskoj premijerki i ambasadoru u Vašingtonu pogrešni i puni nepoštovanja.

Pošto je britanski list objavio diplomatske depeše ambasadora Kima Deroka u kojima je naveo da je Tramp nesposoban, američki predsednik ga je na Tviteru opisao kao “veoma glupog”, dok je kao “budalasto” ocenio upravljanje premijerke Tereze Mej procesom Bregzita.

Hant je danas na Tviteru naveo da “saveznici s poštovanjem treba da se ophode jedni prema drugima” i dodao da će Derok ostati ambasador u Vašingtonu ako postane premijer.

Članovi vladajuće Konzervativne stranke izabraće naslednika Tereze Mej na čelu partije i vlade izmedju Hanta i bivšeg šefa diplomatije Borisa Džonsona.

Hantov ton se razlikuje od Džonsonovog, koji je, pošto je upitan za Trampovu kritiku na račun Mej, rekao da je “i sam govorio neke prilično kritične stvari o pregovorima o Bregzitu”.

“Mislim da je veoma važno da imamo snažan odnos s našim najvažnijim saveznikom”, dodao je Džonson.

Danas objavljeno

Uhapšena bivša djevojka ubijenog Dženana Memića

M.

Pretresi u više gradova zbog slučaja “Memić”, navodno i u kući Alise Mutap

M.

Željeli su da nas natjeraju da napustimo sastanak

M.

Ostavite komentar